Preţurile producţiei industriale au crescut cu 1,2% în septembrie faţă de august

I.P.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 5 noiembrie 2007

Preţurile producţiei industriale au crescut cu 1,2% în septembrie faţă de august

Preţurile producţiei industriale au crescut, în septembrie 2007, cu 1,2% faţă de luna august şi cu 7% faţă de septembrie 2006, creştere înregistrată atât în sectoarele din industria prelucrătoare, cât şi pe marile grupe industriale, informează Institutul Naţional de Statistică (INS). Preţurile produselor din industria prelucrătoare au crescut în septembrie faţă de august 2007 cu 1,5%, iar cele la energia electrică şi termică, gaze şi apă au înregistrat o creştere cu 0,2%. Pe de altă parte, preţurile produselor din industria extractivă au înregistrat o scădere cu 0,8%.

Pe marile grupe industriale, creşteri de preţuri peste nivelul înregistrat pe total au avut produsele din industria bunurilor de uz curent (+2,0%), industria bunurilor intermediare (+1,2%) şi industria bunurilor de capital (+1,2%). Creşteri de preţuri sub nivelul înregistrat pe total se constată la produsele din industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+1,1%) şi industria energetică (+0,3%), precizează INS.

În ceea ce priveşte evoluţia preţurilor producţiei industriale din septembrie 2007 faţă de perioada similară a anului precedent, datele statis­tice arată o creştere pe total - piaţa internă şi piaţa externă - de şapte procente.

Astfel, cel mai dinamic sector a fost industria extractivă (+15,7%), urmat de energie electrică şi termică, gaze şi apă (+7,8%). Creşteri de preţuri sub nivelul înregistrat pe total se constată la industria prelucrătoare (+6,0%).

Pe marile grupe industriale, cele mai semnificative creşteri au înregistrat preţurile produselor din industria bunurilor de uz curent (+10,3%). Creşteri de preţuri sub nivelul înregis­trat pe total se constată la produsele din indus­tria bunurilor de capital (+6,9%), industria energetică (+6,6%), industria bunurilor intermediare (+4,8%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,5%). INS notează că datele pentru luna septembrie 2007 sunt provizorii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb