Preţurile terenurilor din Vâlcea au crescut cu mai mult de 100%

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 26 iunie 2007

Cererea pentru terenurile rezidenţiale şi comerciale din judeţul Vâlcea a crescut, de la începutul anului, cu aproximativ 20% faţă de anul trecut, potrivit unui studiu realizat de compania imobiliară "Realpro". În acelaşi timp, preţurile terenurilor din zonele centrale şi semi-centrale ale oraşului Râmnicu Vâlcea au crescut cu mai mult de 100%, comparativ cu perioada similară a anului precedent, în condiţiile în care oferta din domeniu a scăzut considerabil.

Creşterea preţurilor a fost resimţită şi la nivelul zonelor periferice, precum şi în localităţile situate în apropierea municipiului. În aceste locaţii, preţurile au crescut cu până la 30% faţă de anul trecut, din cauza lipsei de terenuri.

Sorin Udrea, din cadrul "Realpro", a declarat: "Având în vedere că terenurile din oraş, în special cele comerciale, şi-au dublat preţul, ajungând deja la valori apropiate de pragul de rentabilitate al dezvoltatorilor, cele mai mari creşteri vor fi înregistrate la nivelul terenurilor rezidenţiale şi industriale din apropierea oraşului, indiferent că este vorba despre terenuri intravilane sau extravilane".

În ceea ce priveşte proprietăţile scoase la vânzare în Râmnicu Vâlcea, în luna mai a fost înregistrată o creştere a ofertei de terenuri. "Realpro" a listat în exclusivitate un teren în valoare de 1,18 milioane de euro, cu destinaţie rezidenţială, acesta fiind unul dintre puţinele terenuri existente pentru dezvoltarea de cartiere în oraş.

Totodată, a fost listat un teren în valoare de 850.000 de euro situat în zona ultracentrală a municipiului, fiind destinat pentru construirea de spaţii comerciale la parter şi etajul 1, birouri şi condominium la etajele superioare.

În zona centrală, preţurile variază între 900 şi 1.000 de euro/mp, iar în zona semi-centrală preţurile se situează între 400 şi 600 de euro/mp. Terenurile din zonele periferice ale oraşului sunt ofertate la 150-200 de euro/mp.

Potrivit surselor citate, în localităţile din jurul Râmnicului, preţurile terenurilor se încadrează în intervalul 40-70 de euro/mp, iar în cazul localităţilor situate la o distanţă de 5-10 km de Râmnicu Vâlcea, preţurile scad până la 20-50 de euro/mp.

În staţiunile Călimăneşti şi Govora, preţurile terenurilor variază de la 25 la 100 de euro/mp, în timp ce în staţiunea Olăneşti acestea sunt cuprinse între 50 şi 200 de euro/mp. Localităţile unde există cea mai mare cerere de terenuri sunt Bujoreni, Vlădeşti, Budeşti, Goranu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb