PRIM-MINISTRUL FRANŢEI:  "Aceasta este cea mai gravă secetă înregistrată vreodată"

F.D.
Internaţional / 5 august 2022

Elisabeth Borne

Elisabeth Borne

Elisabeth Borne, prim-ministrul Franţei, a activat o celulă de criză interministerială şi a declarat astăzi că ţara ei se confruntă cu cea mai gravă secetă înregistrată vreodată, informează DPA, potrivit Agerpres.

"Actuala secetă excepţională privează multe comunităţi de cantităţile necesare de apă şi reprezintă o tragedie pentru fermierii noştri, pentru ecosistemele şi biodiversitatea noastră", a declarat Elisabeth Borne într-un comunicat.

Absenţa ploilor a fost agravată de valuri de căldură succesive, care, pe de-o parte, au intensificat fenomenul de evaporare şi, pe de altă parte, au crescut cererea pentru apă. Această situaţie ar putea să continue să se manifeste pe parcursul următoarelor două săptămâni şi ar putea să devină şi mai îngrijorătoare, a adăugat prim-ministrul Franţei.

În Franţa, cea mai mare parte a teritoriului său continental suferă în prezent din cauza secetei. În funcţie de nivelul de severitate, diverse restricţii au început să fie aplicate în privinţa furnizării de apă, inclusiv pentru irigaţii.

Potrivit mass-media locale, anumite municipalităţi franceze au rămas temporar fără alimentare cu apă.

Elisabeth Borne a lansat un apel public, cerându-le francezilor să folosească apa cu moderaţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sutele de mii, poate milioanele de tone explozivi, folosite in conflictele militare, din cartuse, proiectile, bombe si acum din rachete, torpile, nu produc numai distrugeri si moarte.

    Zgomotele, sunetele puternice, unda de soc pradusa de explozii, au efect asupra formarii norilor si a circuitului apei in natura. Undele de șoc au un efect ionizant asupra aerului, modificând astfel comportarea fizică a norului". In orice caz, in mod sigur sunetele intense produc centrii de condensare in masa vaporilor de apa si in mod cert au actiune asupra formarii picaturilor de apa.  

    In 1921-1922, deci la 4-5 ani de la Primul razboi mondial, in zona unde astazi se desfasoara iarasi actiuni de lupta, s-a manifestat o seceta cumplita care a determinat marea foamete ce a ucis sute de mii de rusi. In 1947, iarasi la 3-4 ani de la incheierea Razboiului al 2-lea mondial, iarasi in zona conflictului de astazi s-a manifestat o seceta ce a produs mii de morti. Aceasta seceta a afectat grav si Moldova si a determinat exodul populatiei de acolo spre Oltenia si Ardeal, zone mai putin afectate. 

    Oare cauza acestor catastrofe meteorologice nu a fost modificarea procesului de formare si circulatie a norilor cauzate de undele de soc, a exploziilor din vremea razboaielor? 

    Astazi asistam la manifestarea unor tenmperaturi anormale in mare parte din Europa si a unei secete severe in Europa Rasaiteana, mai ales in Moldova, cea mai lovita zona a Europei.  

    Ramane de vazut daca si acum, cele 3000 de rachete trase de rusi, zecile de mii de bombe si proiectile pe care Rusia si Ucraina le-au detonat si care vor mai fi detonate, alaturi de nebunia traficului aerian, cel mai mare poluant fonic, vor aduce din nou seceta cumplita, foametea si moartea in lume.

    Oricum OMM trebuie sa cerceteze si aceste fenomene care pot produce urmari cumplite.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb