Prim-procurorul Constantin Balaban din Măcin a fost reţinut în al doilea dosar

Elena Deacu
Anticorupţie / 23 aprilie 2015

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au reţinut astăzi, într-un nou dosar, pe Constantin Balaban, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, pentru trei infracţiuni de luare de mită.

Potrivit autorităţilor anticorupţie, în cursul lunii februarie 2015, Balaban a primit de la trei persoane, prin intermediar, cu titlu de mită, un viţel care avea o greutate de 70 kg după sacrificare, în schimbul soluţionării favorabile a unui dosar penal, în care cele trei persoane erau cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală.

Remiterea mitei a avut loc după ce, în data de 03.02.2015, Balaban, din proprie iniţiativă, a întocmit acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu persoanele cercetate, cărora le-a aplicat pedepse de câte 7 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării acestora.

Tot în aceeaşi dată, primul procuror a dispus clasarea cauzei faţă de cea de-a treia persoană.

Ulterior lunii iunie 2014, inculpatul Balaban Constantin a primit de la o altă persoană, prin intermediar, suma de 600 de euro, după ce persoana respectivă fusese depistată, în seara zilei de 10.05.2014, conducând un autoturism pe raza municipiului Măcin, sub influenţa băuturilor alcoolice şi având permisul de conducere anulat. În schimbul acestei sume, prim procurorul Balaban Constantin, care avea în supraveghere dosarul penal, s-a angajat să îl soluţioneze favorabil, în condiţiile în care poliţistul dispusese începerea urmăririi penale .

În perioada august-septembrie 2014, prim-procurorul Balaban Constantin a primit de la o altă persoană, prin intermediar, în incinta Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, cu titlu de mită, în mod succesiv, sumele de 550 de euro şi 700 de lei. În schimbul acestei mite, prim-procurorul Balaban Constantin a fost de acord cu întocmirea unei soluţii favorabile într-un dosar penal în care persoana respectivă era cercetată penal sub aspectul conducerii unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

În acest sens, în data de 08.09.2014, Balaban Constantin, la iniţiativa persoanei cercetate, a întocmit un acord de recunoaştere a vinovăţiei prin care persoana respectivă a primit pedeapsa de un an închisoare, cu amânarea executării acesteia.

Având în vedere calitatea de procuror a inculpatului Balaban Constantin, în conformitate cu prevederile legale, la data de 22 aprilie 2015, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a acestuia.

Balaban Constantin urmează să fie prezentat la data de 24 aprilie 2015, Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Balaban mai este urmărit penal într-un dosar în care este acuzat de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, fals în declaraţii, şantaj, luare de mită şi favorizarea făptuitorului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. :) :) :) Prostia omeneasca in tara lui Papura Voda

    Intr-o tara in care se fura cu nonsalanta miliarde, daca vrei sa furi un ou esti considerat un mare bou, pardon "vitel". Vitel, caci despre el este vorba si in cele ce urmeaza ..... dar nu de bine ... pai cum sa fie de bine, cand tocmai el "vitelul" vrea sa distruga cariere si sa tina cu sufletul la gura o intreaga comunitate locala. Povestea este cam asa: el, "vitelul" crescut pe pajistile insorite de la poalele Muntilor Macin, int-un orasel minuscul de provincie, prafuit si uitat de soarta s-a hotarat dintr-o data sa se sacrifice pentru binele stapanilor sai ... :) :) "stapanii mei, la ceas de seara sa ma sacrificati si spaga la procuror sa ma dati ..... si nu uitati de grefiera ... sa-i dati si ei o punga mai lejera" .... :) :) :) Si care e problema voastra?? "Spaga" e "spaga", un lucru absolut normal in Romania zilelor noastre. :) :) :) Pe mine altceva ma socheaza insa ... modul in care sunt prezentate faptelele ... "ea o biata grefiera" il suna pe "prim - procuror" sa vina unde sta ea ca sa ii zica ceva :) :) :) si el chiar s-a dus sa stea de vorba pe dupa blocurile gri .... la naiba :) :) :) asta era "procuror" sau "vitelul" in cauza .... si dupa ce s-au vorbit, a venit unul cu portbagajul plin de saci (ca ori fi fost doi, ca or fi fost patru .... nici ei nu mai stiu) si ia lasat in garaj la procuror ..... :) :) :) nu o fi avut saracu congelator si ia cerut sa ii lase in garaj ca acolo se mai face corent si nu se strica ..... da eu tare as fi vrut sa ii vad pe astia de la DNA si SRI in timpul acestei operatiuni ...:) :) :) cum fileaza ei camuflati pe dupa ghena ca sa asculte discutia intre procuror si grefiera, cum il urmaresc cu basculanta pe ala care duce vitelul la procuror ....... ehe traim vremuri grele .... mai ales in orasele mici de provincie ..... . :) :) :) la asemenea scenarii cred ca pana si Carageale moare de oftica in lumea de apoi .... :) :) :) pana si eu ma oftic ... pai cum sa nu te oftici cand iti este insultata inteligenta in asemenea hal .... oameni buni este vorba de un "procuror" nu de un "vitel" .... se presupune ca este o persoana inteligenta, cu studii superioare si multi ani vechime in justitite .... deci stie cand ii este ascultat telefonul, cand este filat discret, cand, cand ....... :) :) :) dar ce nu stie el saracu este faptul ca in Romania castanele se scot din foc cu mana altuia 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb