Prima amendă pentru refuzul recenzării, aplicată la Buzău

Ana Felea
Miscellanea / 14 iulie 2022

Prima amendă pentru refuzul recenzării, aplicată la Buzău

Poliţiştii locali din municipiul Buzău au trecut la verificări în teren acolo unde sunt sesizări cu privire la refuzul cetăţenilor de a colabora cu recenzorii şi chiar la aplicarea sancţiunilor. Prima amendă a fost dată în urmă cu două zile unui buzoian care a refuzat categoric să îşi ofere datele personale şi datele despre locuinţă. Amenda a fost de o mie de lei.

"Începând cu data de 12.07.2022, Poliţia Locală, prin dispoziţie de primar, a fost împuternicită a constata contravenţiile reglementate de O.U.G. 19/2020 privind recenzarea populaţiei Municipiului Buzău. Încă din prima zi a fost constatată o contravenţie. O persoană fizică a fost sancţionată cu suma de 1000 de lei pentru refuzul de a furniza date privind recenzarea. În cazul persoanelor fizice, amenzile sunt între 1000 şi 3000 de lei, iar în cazul celor juridice între 1500 şi 5000 de lei", a declarat Marius Trifan, inspector superior în cadrul Poliţiei Locale Buzău.

De altfel, Poliţia Locală informează că au mai fost situaţii în care buzoienii au refuzat să participe la recensământ, însă s-au răzgândit când au aflat că riscă sancţiuni destul de mari.

Până pe 12 iulie, la nivelul municipiului Buzău erau înregistrate 83.000 de persoane, faţă de 130.000 de locuitori cu acte de identitate în oraş, adică un număr mult prea mic ca Buzăul să rămână municipiu de rang 2. În cazul în care Buzăul nu va ajunge la 100.000 de persoane recenzate, riscă să coboare la municipiu de rang 3, ceea ce înseamnă multe pierderi, în primul rând în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene.

În acest sens, autorităţile locale fac apel la buzoieni să colaboreze cu recenzorii.

"Ca primar al municipiului Buzău nu pot să supun riscului viitorul acestui oraş, fapt pentru care sunt obligat să aplicăm amenzi tuturor celor care nu se vor recenza. Ţin să vă reamintesc că toată dezvoltarea viitoare a oraşului nostru va depinde de numărul de locuitori înregistraţi la Recensământ", a scris pe Facebook primarul Constantin Toma.

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor se va încheia pe 24 iulie, termenul fiind prelungit cu o săptămână.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. nu poti scoate apucaturile securiste din om...

    Amezile pot fi ilegal aplicate. Vorbiti cu un avocat.

    Este amendabila furnizarea de informatii incorecte.

    Nu esti amendabil daca refuzi sa deschizi usa unui recenzor. Eu nu am raspuns la usa si nu am fost recenzat. Un stat terorist ca cel roman nu merita sa fie tolerat ci calcat in picioare. Pentru toate abuzurile din pandemie. 

    Măreți milițienii ăștia: colegii lor din Caracal stăteau de 6 când niște fete erau arse de vii (sau trimise la baza americană de la Deveselu), alții amendau pensionarii pt că aveau botnița puțin sub nas, ăștia amendează oameni pentru că nu "oferă datele" pentru referendum.

    Băi dar ceva util pentru omul de rând mai fac milițienii? Sau ăsta e obiectivul impus de stăpânii externi ai României? Să belești omul de rând??? 

    Propaganda continuă. Acum se sperie lumea cu amenzile. Nimeni nu se uita cat au fost "amendați" de liberalizare din energie, de împrumuturile statelor din pandemie (pentru ce, nu se știe) care au dus la inflație globală. Pai la un 10% inflație se muncește o lună pe an gratis; cat e salariul mediu pierdut?

    Și deja majorările de taxe sunt anunțate. O vedere mai buna in teren va ajuta la noi ajustări de taxe până în limita suportabilului. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb