Prima ediţie a Festivalului Internaţional al Luminii Spotlight on Bucharest, în 23 - 26 aprilie

Elena Deacu
Cultură / 11 martie 2015

Prima ediţie a Festivalului Internaţional al Luminii Spotlight on Bucharest va avea loc în perioada 23-26 aprilie 2015 şi se va desfăşura în zona centrală a oraşului, pe un traseu clar delimitat: Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, zona Universităţii şi a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, anul 2015 a fost declarat de către UNESCO Anul Internaţional al Luminii şi al Tehnologiei Luminii, context ce îi oferă Centrului Cultural ARCUB prilejul perfect de a organiza, pentru prima dată, Festivalul Internaţional al Luminii Spotlight on Bucharest, eveniment dedicat formelor de manifestare artistică prin intermediul luminii şi al inovaţiilor tehnologice.

Ideea festivalului a apărut din nevoia alinierii la manifestările similare din afară, din marile oraşe şi îşi propune să includă oraşul Bucureşti în circuitul celor mai importante festivaluri de profil şi să îi ofere publicului larg un spectacol inedit, unic în România, cu zeci de instalaţii şi spectacole de lumini.

În acest context, pentru a-i prezenta publicului cele mai captivante instalaţii şi a-i oferi o experienţă unică, ARCUB lansează un call for projects pentru tineri artişti, arhitecţi sau designeri aflaţi la început de drum. Se caută cele mai inovatoare proiecte (în stadiu de schiţă), ce au la bază lumina şi tehnologii bazate pe lumină, cu accent pe interactivitate şi interacţiunea publicului cu lucrarea.

Pentru regulamentul Spotlight on Bucharest, precum şi pentru formularul necesar aplicaţiei, accesaţi pagina oficială a ARCUB, www.arcub.ro.

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. În fiecare an, ARCUB se implică în peste 150 de evenimente culturale - de la teatru şi muzică, până la arhitectură, pictură şi carte, ARCUB reprezintă arta şi cultura Bucureştiului, colaborând cu organizaţii şi instituţii de profil şi sprijinind totodată proiecte iniţiate în parteneriat.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă - B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival, şi al Zilelor Bucureştiului.

Parteneri media: TV CITY, RFI România, Radio România Cultural, Radio Bucureşti FM, mediaTRUST.

Parteneri media online: port.ro, iconcert.ro, 4arte.ro, orasulm.eu, inoras.ro, bigcitylife.ro, goingout.ro,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb