Primăria Arad va investi aproximativ 10 milioane de euro în modernizarea stadionului UTA

Paula Bulzan, Arad
Ziarul BURSA #Companii / 8 august 2012

Lucrările de modernizare se vor desfăşura multianual.

Lucrările de modernizare se vor desfăşura multianual.

Lucrările de construcţie la un nou stadion în Arad, realizat conform standardelor UEFA, vor începe anul viitor, valoarea proiectului fiind de aproximativ 10 milioane de euro. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă, proiectului noului stadion, care va fi construit pe actualul amplasament al arenei "Franscisc Neuman". Noul stadion urmează să fie finalizat în anul 2015, fondurile fiind alocate integral de la bugetul local.

Stadionul va avea 17.500 de locuri acoperite, o parcare, un hotel pentru sportivi şi un muzeu. "Astăzi (n.r. ieri) s-a finalizat proiectul tehnic pentru noul stadion din municipiul Arad. Proiectul tehnic are valoa­rea de construcţie de aproape 10 milioane de euro. (...) Sperăm să avem finalizarea în anul 2015 şi începerea construcţiei în 2013. În proiectul tehnic putem constata toate dotările tehnice pentru a avea aviz UEFA. Stadionul va trebui să funcţioneze ca un punct de atracţie puternic şi permanent al oraşului, parte a identităţii acestuia", a precizat Gheorghe Falcă. Primarul a mai adăugat că, vineri, vor fi alocaţi primii bani pentru realizarea proiectului. Este vorba de 2 milioane lei.

Conform municipalităţii, soluţia propusă de arhitecţi este realizarea unei structuri independente care va acoperi cele patru pachete de gradene, care vor delimita funcţional cele patru zone majore ale stadionului: tribuna oficială, tribuna II, peluza nord şi peluza sud. Vor exista 13 puncte de acces pentru public, pentru accesul principal al echipelor şi membrilor cluburilor şi două accese închise pentru oficialităţi şi presă. Sub peluza sud, va funcţiona un hotel de dimensiuni reduse, cu 23 de camere, destinate cazării pe termen scurt a echipei oaspete şi a per­sonalului auxiliar.

În proiectul tehnic s-a prevăzut mărirea capacităţii stadionului şi modernizarea acestuia, astfel încât să fie omologat în conformitate cu standardele UEFA. Primarul Falcă a mai anunţat că meciurile echipei UTA Arad pe teren propriu nu vor fi afectate de lucrările la stadion.

În zona stadionului va fi amenajată o parcare cu 250 de locuri, dintre care 30 pentru oficialităţi şi 4 locuri speciale pentru autocare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb