Primăria Galaţi lansează licitaţiile pentru proiecte în valoare de zeci de milioane de lei

Ana Felea
Miscellanea / 13 martie

Primăria Galaţi lansează licitaţiile pentru proiecte în valoare de zeci de milioane de lei

Primăria municipiului Galaţi a anunţat marţi lansarea licitaţiilor pentru două proiecte importante pentru comunitate a căror valoare totală depăşeşte 34 de milioane de lei. În primul rând, este vorba despre modernizarea cartierului Ţiglina I, acolo unde se urmăreşte realizarea de noi locuri de parcare şi refacerea celor existente şi desfiinţarea vechilor garaje.

"Un oraş modern are cartiere moderne. De aceea, continuăm amplul nostru program pentru lucrări în cartiere şi punem accent pe realizarea de noi locuri de parcare, pe măsură ce desfiinţăm vechile baterii de garaje", a spus Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Astfel, contractul lansat în licitaţie pentru "Refacere sistem rutier şi regenerare urbană interior cartier Ţiglina I, Municipiul Galaţi" are o valoare estimată de 24.121.565 lei, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 8 aprilie 2024. Este vorba despre un contract multianual, pentru o perioadă de patru ani, de la data semnării.

Primăria municipiului Galaţi derulează deja proiecte importante pentru modernizarea cartierelor Micro 19, 20 şi 21, Siderurgiştilor Vest, Aurel Vlaicu I şi II, Micro 38 şi 39 A, B şi C, iar de curând a fost lansat în licitaţie publică un contract pentru modernizarea cartierelor Mazepa I şi Mazepa II ce are o valoare estimată de 30.234.750 de lei.

"Am spus din prima clipă stop simplelor cârpeli care se făceau doar pe mici porţiuni de stradă sau de trotuare în cartiere", a subliniat primarul municipiului Galaţi, menţionând: "De aceea, intervenţiile pe care le facem vizează spaţii vaste. Iar pentru cartierele Mazepa I şi II am prevăzut în principal realizarea de noi locuri de parcare şi refacerea celor existente, desfiinţarea vechilor garaje, refacerea carosabilului şi a trotuarelor, realizarea de racorduri necesare staţiilor de încărcare a maşinilor electrice, precum şi realizarea de sensuri unice. Fiecare cartier este important şi trebuie să continuăm pe această linie".

Bani din PNRR pentru o clădire destinată persoanelor în vârstă

Un al proiect anunţat de Primăria Galaţi este cel prin care se va moderniza o clădire aflată în prezent într-o stare avansată de degradare şi care după renovare va fi destinată acordării de servicii sociale persoanelor în vârstă. Lucrările vor fi finanţate din fonduri prin PNRR, iar contractul de lucrări este deja în procedură de licitaţie.

"Bunicii merită toată atenţia, toată grija noastră. De aceea, vom aduce la noi standarde şi această clădire, într-un spaţiu unde va funcţiona pe viitor şi un centru modern destinat bunicilor", a spus Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Potrivit proiectului, se vor realiza în principal lucrări de reabilitare termică, de instalare a unor sisteme alternative de producere a energiei, instalare a sistemelor de climatizare şi de modernizare a instalaţiei de iluminat.

Pentru obiectivul "Renovare energetică - Căminul pentru Persoane Vârstnice Ştefan cel Mare şi Sfânt, Str. Traian nr. 203, Corp C6" au fost atrase fonduri prin PNRR. Contractul de lucrări estimat la 10,4 milioane de lei a fost deja lansat în licitaţie publică pe 26 februarie, iar ofertele mai pot fi depuse până pe 15 martie.

Primăria municipiului Galaţi derulează deja, în acelaşi perimetru, un proiect important ce presupune înfiinţarea unui viitor centru destinat persoanelor în vârstă, pentru petrecerea timpului liber şi consiliere. Este vorba despre viitorul centru "Tinereţe fără bătrâneţe", în cadrul căruia sunt în curs de renovare alte corpuri de clădiri. Este proiect cu fonduri europene de aproximativ 16 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb