Primăria municipiului Ploieşti va aloca 20% din buget pentru dezvoltare

Ziarul BURSA #Companii #Servicii Publice / 7 ianuarie 2004

Din bugetul pe anul 2004 al primăriei oraşului Ploieşti, un procent de 20% va fi alocat pentru dezvoltarea municipiului. Aşa cum se desprinde din pro-iectul de buget consolidat, prezentat de Rompres, primăria municipiului Ploieşti va aloca pentru investiţii proprii în acest an 15,3 miliarde de lei, dintre care 12,7 miliarde pentru continuarea programului de informatizare, iar 2,7 miliarde de lei pentru demararea lucrărilor la noul sediu al Serviciului Public de Finanţe Locale şi Adminis-trarea Patrimoniului.

Pentru dezvoltarea patrimoniului public şi privat vor fi alocate sume importante, prioritate avînd construcţia de locu-in-ţe, program pentru care se vor aloca 143,4 miliarde de lei (în acest an vor fi deschise trei şantiere de lucru). În acest sens, autorităţile locale au confirmat faptul că a fost asigurată finanţarea pentru primele 120 de unităţi locative pentru tineret.

În zona de sud a oraşului, primăria va identifica 200 de loturi de case, acordate cu titlu gratuit tinerilor, cu destinaţia construirii de locuinţe în regim privat. Pe alte 12 ha, în zona de nord, vor începe lucrările pentru amenajarea unui nou cartier de case, ce va fi construit în sistem de credit ipotecar.

Alte alocări importante de fonduri vor fi pentru drumuri şi poduri, sumele estimate fiind de 155,5 miliarde de lei. Ploieştiul va beneficia de o finanţare din fonduri ISPA de 400 miliarde de lei pentru canalizări şi alimen-tări cu apă, la această sumă adăugîndu-se 13,8 miliarde de lei - contribuţia bugetului local.

Un alt sector important al bugetului este întreţinerea şi repararea şcolilor unde vor fi direcţionate 63 miliarde de lei.

De asemenea, va fi încheiată prima etapă de realizare a pasajului rutier peste calea ferată Bucureşti-Braşov, pe DN 72, întreaga investiţie fiind estimată la 2 milioane euro.

Ultima investiţie importantă, care necesită fonduri de 27-30 milioane de euro, este staţia de epurare a Ploieştiului. Pentru această lucrare sînt asigurate pînă în prezent 10 milioane de euro din fonduri ISPA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb