Primăria Sector 1 prevede investiţii în infrastructură, construcţii şi renovări, în proiectul de buget din 2021

S.B.
Miscellanea / 5 aprilie 2021

Primăria Sector 1 prevede investiţii în infrastructură, construcţii şi renovări, în proiectul de buget din 2021

Primăria Sector 1 prevede investiţii în infrastructură, construcţii şi renovări, în proiectul de buget din 2021, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Primăria Sectorului 1 a pus în dezbatere, la sfârşitul lunii martie, proiectul de buget general centralizat. Am realizat o prezentare detaliată a acestuia, cu date statistice şi grafice, care poate fi accesată pe site-ul instituţiei.

Conform documentului, veniturile totale prognozate în 2021 sunt cele mai mici din 2010, este vorba de 1,068 mld. lei, în scădere cu 176 mil. lei, cu 12% mai puţin faţă de anul 2020.

Unul dintre principalele motive ale scăderii, suma transferată de guvern din impozitul pe venit, cea mai importantă componentă din veniturile locale, a fost diminuată cu 25% faţă de anul trecut.

Trebuie spus că sunt două chei de repartizare a cotelor din impozitul pe venit: numărul de locuitori şi încasările din sectorul respectiv. Asta în contextul în care Sectorul 1 produce o treime din veniturile Capitalei. În 2021, guvernul a ales o repartizare bazată 90% pe numărul de locuitori.", se arată în comunicatul primăriei.

"Este un buget de solidaritate cu celelalte sectoare," declară primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, într-o prezentare pe videoblog.

Potrivit comunicatului, investiţiile vor reprezenta 25% din valoarea totală a cheltuielilor Sectorului 1, potrivit documentului pus în dezbatere publică. Comparativ, în anul 2020 investiţiile au reprezentat 16% din totalul cheltuielilor, era vorba de: aparate de imagistică nefolosite pentru Centrul Caraiman, studii copy-paste inutile şi tablete la şcoli, garduri şi locuri de joacă la ADP - în medie 1 mil. de lei per loc de joacă.

"Vrem să investim în primul an de mandat 25% din bugetul nostru, şi să ajungem în fiecare an la 40% din bugetul local investit. Investit înseamnă infrastructură, construcţii, renovări. Înseamnă şcoli noi, şcoli renovate, drumuri asfaltate, apă, canal, unităţi de sănătate, locuinţe şi parcări. De asta avem nevoie," conchide Clotilde Armand.

Potrivit legii, până la data de 24 martie 2021 (în termen de 15 zile de la publicarea legii bugetului de stat în Monitorul Oficial) ordonatorii principali de credite definitivează proiectul bugetului local şi îl publică în presa locală, pe pagina de internet sau îl afişează la sediul unităţii.

Locuitorii unităţii administrativ-teritoriale/ subdiviziunilor administrativ-teritoriale pot depune propuneri/contestaţii privind proiectul de buget în termen de 15 zile de la data publicării sau afişării acestuia.

Bugetul se aprobă până în 22 aprilie 2021, în maxim 45 de zile de la data publicării legii bugetului de stat în Monitorul Oficial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb