Primăria sectorului 4 va demola chioşcurile din imediata apropiere a Pieţei Sudului

Ioana Dogaru
Politică / 11 ianuarie 2016

Primăria sectorului 4 va începe marţi, 12 ianuarie, demolarea unor construcţii provizorii tip chioşc din imediata apropiere a Pieţei Sudului, informează un comunicat de presă al autorităţii locale.

Potrivit administraţiei, acestea nu au autorizaţie de construire şi ocupă ilegal domeniul public şi căile de acces necesare pentru eventuale situaţii de urgenţă, sunt inestetice şi induc un aspect insalubru întregii zone.

Cei care îşi desfăşoară activitatea în incinta respectivelor chioşcuri au fost somaţi să le dezafecteze, termenele fiind prelungite pentru ca aceştia să-şi poată ridica toată marfa depozitată, informează Agerpres.

Primăria sectorului 4 a somat la începutul lunii decembrie deţinătorii chioşcurilor să le închidă şi să îşi ridice marfa depozitată. Tuturor celor vizaţi le-a fost oferită posibilitatea relocării în incinta Pieţei Sudului, pentru a nu fi nevoiţi să-şi întrerupă activitatea, potrivit comunicatului de presă.

La sfârşitul lunii decembrie, consilierii locali ai sectorului 4 au aprobat un proiect de hotărâre care prevede prelungirea cu un an a contractelor de funcţionare pentru cele 32 de chioşcuri amplasate în zona periferică a Pieţei Sudului.

Decizia a fost luată după ce mai multe zile comercianţii care deţin aceste construcţii au protestat în faţa Primăriei sectorului 4 şi în piaţă, acuzându-l pe actualul edil interimar, Daniel Băluţă, că are propriile interese şi de aceea doreşte să le demoleze spaţiile.

"Protestăm pentru că actualul primar vrea să ne desfiinţeze, să rămânem fără locuri de muncă. Ne spune că toate contractele noastre sunt ilegale, dar sursele noastre de la Administraţia Pieţelor ne-au spus că sunt legale. Cu toţii suntem în legalitate, vor să facă un abuz. Nu vrem să facem scandal, suntem paşnici. Dacă sunt ilegale, cum trăim de 20 de ani la Piaţa Sudului?!", afirma una dintre protestatare.

"Vrem să ne facă contracte, avem valabilitatea contractelor până pe 31 decembrie şi refuză să ni le prelungească", spunea atunci o altă protestatară.

În replică, primarul Daniel Băluţă a declarat că în toată zona comercială de la Piaţa Sudului sunt mulţi vânzători ambulanţi care nu au autorizaţii şi acorduri de funcţionare şi deţin construcţii ilegale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb