Primăria Snagov lansează proiectul Snagov Green & Clean

J.P.
Comunicate de presă / 22 octombrie 2021

Primăria Snagov lansează proiectul Snagov Green & Clean

Asociaţia Română pentru Smart City anunţă semnarea protocolului de colaborare cu Primăria Snagov pentru implementarea conceptului Smart Communities, conform unui comunicat.

Protocolul a fost semnat de domnul Mihai Anghel, primarul Comunei Snagov şi domnul Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City.

Principalele domenii de interes sunt: lansarea proiectului "Snagov Green & Clean" şi organizarea conferinţei naţionale "Snagov Green & Clean - Transformarea comunităţilor locale", instalarea senzorilor de măsurare a calităţii aerului în unităţile de învăţământ din localitatea Snagov în cadrul iniţiativei "City Air", organizarea competiţiei pentru elevi "Snagov 2030", organizarea unei sesiuni de cursuri în cadrul "Academiei Smart City", deschiderea "Centrului pentru Incluziune Digitală", realizarea unei Strategii Smart Village dar şi consultanţă specializată privind atragerea de fonduri europene.

"Semnarea parteneriatului de colaborare cu Asociaţia Română pentru Smart City face parte din strategia noastră de dezvoltare locală. Deşi suntem foarte atenţi la dezvoltarea infrastructurii de bază, ştim că nu este de ajuns. Comunitatea noastră poate deveni un reper naţional atunci când vorbim de implementarea conceptului Smart Village.

Ne dorim să accelerăm investiţiile în transformarea digitală dar şi în domenii precum transportul verde, mediul, educaţia, sănătatea şi energia verde. Snagov este deschis pentru investiţii pentru că înţelege ce înseamnă economia bazată pe inovaţie, pe un turism modern şi pentru că înţelege colaborarea dintre autoritatea locală, mediul de afaceri şi evident, comunitatea noastră.

În zilele următoare lansăm Wifi 4 Snagov, un prim proiect de bugetare participativă care, va fi şi punctul de plecare al reţelei de monitorizare a aerului în şcoli City Air, iar în luna noiembrie ne propunem să deschidem primul Centru pentru Incluziune Digitală din România. Suntem convinşi că în anii următori, cu ajutorul fondurilor europene disponibile, dar şi cu implicarea mediului de business şi a cetăţenilor, Snagovul va înflori din nou" declară Mihai Anghel, primarul Comunei Snagov.

"În imediata proximitate a Bucureştiului, Snagovul are o şansă unică de-a deveni principalul laborator de dezvoltare al comunităţilor locale din România. Proiectele, iniţiativele, tehnologiile şi soluţiile care vor fi implementare în următoarea perioadă aici pot reprezenta modele de bună practică pentru celelalte comunităţi rurale. Cred cu tărie în potenţialul comunităţii şi mă bucur să văd la nivelul conducerii primăriei o strategie clară de dezvoltare. Invităm parteneri de tehnologie, furnizori şi companii cu experienţă în integrare să se alăture demersului nostru de creare a celui mai mare laborator Smart Communities din România" a declarat Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City.

Investiţia iniţială privată se apropie de 100.000 de euro şi este făcută din fondurile atrase de Asociaţia Română pentru Smart City şi prevede dezvoltarea şi implementarea mai multor proiecte şi iniţiative în lunile următoare.

În data de 15 martie 2022, va avea loc conferinţa de lansare a proiectului "Snagov Green & Clean" în parteneriat cu Consiliul Judeţean Ilfov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb