Primăria municipiului Timişoara anunţă că va lansa un concurs internaţional de soluţii arhitecturale pentru amenajarea Pieţei Victoria. "Ne dorim să transformăm această zonă încărcată de istorie şi de emoţie pentru timişoreni, într-un spaţiu deschis, primitor, eficient şi accesibil pentru toţi", afirmă primarul Dominic Fritz, informează news.ro.
Municipalitatea din Timişoara a transmis către SEAP caietul de sarcini pentru achiziţionarea serviciilor de consultanţă pentru organizarea concursului de soluţii în vederea realizării obiectivului de investiţii "Amenajare şi modernizare Piaţa Operei şi străzi zona Cetate".
Câştigătorul contractului va elabora întreaga documentaţie pentru concurs, incluzând aici regulamentul şi calendarul, analizarea şi evaluarea costurilor de proiectare, elaborarea temei de concurs, asigurarea promovării naţionale şi internaţionale a concursului, realizarea şi gestionarea site-ului oficial al concursului, sprijinirea cu asistenţa tehnică a concurenţilor, organizarea şi funcţionarea secretariatului de concurs, asigurarea tuturor costurilor legate de jurizarea concursului.
"Dorinţa noastră este să găsim cea mai bună soluţie pentru amenajarea Pieţei Victoria, cu respect pentru memoria locului, iar acest lucru îl putem face doar prin organizarea unui concurs profesionist de soluţii, care să atragă o participare internaţională. Ne dorim să transformăm această zonă încărcată de istorie şi de emoţie pentru timişoreni, într-un spaţiu deschis, primitor, eficient şi accesibil pentru toţi", a declarat Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara.
Actualul aspect al Pieţei Victoria datează din anii 1980, când a fost scoasă şi linia de tramvai care traversa centrul oraşului.
Zona vizată este constituită din Piaţa Victoriei şi străzile adiacente care fac legătura cu alte puncte importante din zona centrală.
"În momentul actual, în condiţiile deteriorărilor avansate suferite de monumentele istorice aflate în zona centrală a municipiului, calitatea urbană a zonei Piaţa Victoria este în scădere, prezentând disfuncţionalităţi, ceea ce poate conduce în timp la o scădere a potenţialului turistic şi economic al zonei centrale a Municipiului Timişoara. Zona nu este suficient promovată din punct de vedere turistic, neexistând un sistem de semnalizare şi orientare turistică adecvat", se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al Primăriei Timişoara.
Valoarea estimată a serviciilor de consultanţă este de 267.666,00 lei, fără TVA, iar termenul de deschidere a ofertelor este 1 februarie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2021, 00:58)
Timisoara este condusa foarte prost de gasca USR in frunte cu Fritz neamtu.. Acesti inconstienti au distrus orasul florilor ... E mizerie in oras, se taie copacii din parcuri la greu, se fac imprumuturi fara acoperire pentru firmele de partid USR... Nu este nici o diferenta intre USR si PNL aceeasi mizerie... Fritz creste taxele locale, impozitele pe apartamente si masini ba vrea si taxe pe parcarea masinilor dintre blocuri.... Dar eu cred ca nu mai apuca sa faca asta anul viitor...