Primarii din UE discută securitatea spaţiilor publice

D.I.
Internaţional / 8 martie 2018

Primarii din UE discută securitatea spaţiilor publice

Primari ai localităţilor din Europa se reunesc astăzi la Bruxelles pentru a discuta lecţiile învăţate din recentele atacuri teroriste şi pentru a face schimb de bune practici în ceea ce priveşte protecţia spaţiilor publice, se arată într-un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene în ţara noastră.

Potrivit documentului, conferinţa primarilor europeni cu tema "Dezvoltarea capacităţii urbane de apărare contra terorismului", organizată de Comisia Europeană, împreună cu Comitetul Economic şi Social European, se va axa în principal pe soluţii de securitate personalizate, măsuri de consolidare a prevenirii radicalizării la nivel local, cooperarea dintre sectoarele public şi privat şi oportunităţi de finanţare pentru spaţiile publice prin intermediul diferitelor instrumente financiare ale UE.

Comisarul Dimitris Avramopoulos, responsabil pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, a declarat: "Într-o Europă ce oferă protecţie, este esenţial ca fiecare dintre cetăţenii noştri să se simtă în siguranţă atunci când merge pe stradă. Soluţiile de securitate personalizate ar trebui să devină piatra de temelie pentru modul în care ne protejăm spaţiile publice de terorism. Suntem aici pentru a ajuta în mod concret statele membre, cu fonduri şi expertiză, să îşi sporească eforturile la toate nivelele - european, naţional şi local."

"Suntem dedicaţi cooperării strânse cu oraşele şi autorităţile locale pentru a întări protecţia spaţiilor noastre publice, fără a compromite însă chiar valorile pe care le apărăm: deschidere, toleranţă şi libertate", a adăugat comisarul pentru Uniunea securităţii Julian King.

La rândul său, comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a subliniat: "Securitatea oraşelor noastre are o dimensiune socială: accesul la servicii de bază de calitate şi nesegregate, regenerarea urbană, emanciparea comunităţii. Putem găsi soluţii lucrând împreună, la toate nivelele, pentru a contracara extremismul şi violenţa înainte ca acestea să prindă rădăcini pe străzile noastre."

De asemenea, preşedintele Comitetului Regiunilor Karl-Heinz Lambertz a precizat: "Siguranţa în comunitate este o prioritate şi, prin aducerea laolaltă a tuturor nivelelor guvernamentale, UE ia măsurile necesare pentru combaterea terorismului. Trebuie să cooperăm dincolo de graniţe, să investim la nivel local pentru a contracara radicalizarea şi să ne asigurăm că serviciile noastre de securitate sunt pregătite să prevină viitoare atacuri. Munca noastră începe în oraşele noastre."

Potrivit sursei citate, în continuarea Declaraţiei de la Nisa din 29 septembrie 2017, conferinţa reprezintă unul dintre principalele rezultate ale Planului de acţiune UE. pentru sprijinirea protecţiei spaţiilor publice, ce a fost prezentat în octombrie 2017.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb