Primarul Focşaniului face apel la donaţii pentru a asigura hrana la Căminul pentru Persoane Vârstnice

D.Ţ.
Politică / 3 iulie 2021

Primarul Focşaniului face apel la donaţii pentru a asigura hrana la Căminul pentru Persoane Vârstnice

Misăilă susţine: "Ne confruntăm cu această situaţie nemaintâlnită, din cauza unor decizii inconştiente şi nelegale luate de majoritatea PNL-USR PLUS din Consiliul Local, iar din 5 iulie, bătrânilor aflaţi in grija noastră nu li se mai pot asigura nevoile de bază aferente serviciilor sociale. Focşaniul se află astăzi într-o situaţie extrem de dificilă, creată nu de primarul Cristi Valentin Misăilă sau de salariaţii Primăriei Focşani, cum in mod tendenţios se prezintă in spaţiul public, ci, aşa cum a constatat instanţa de judecată, de dispreţul faţă de lege pe care îl manifestă reprezentanţii PNL şi URS PLUS din Consiliul Local".

În acest context, primarul Focşaniului face apel la toţi cei care pot face donaţii pentru ca azilul de bătrâni să poată funcţiona în continuare.

Edilul mai afirmă: "În lipsa oricărui sprijin, apelez în această situaţie disperată la toţi oamenii de bine care înţeleg consecinţele grave ale acestui blocaj nejustificat, şi îi rog în calitate de primar al municipiului Focşani să fie alături de bătrânii de la Caminul pentru Persoane Vârstnice şi să participe cu donaţii pentru asigurarea hranei zilnice pentru un număr de 43 de beneficiari dintre care mai mult de jumătate sunt imobilizaţi la pat. Disputele politice şi mediatice nu pot înfrânge realitatea cu care ne confruntăm, anume faptul că Primăria Municipiului Focşani nu are posibilitatea de a cheltui la acest moment nici măcar minimul de necesar pentru funcţionarea serviciilor sociale, pentru cei mai năpăstuiţi dintre cetăţenii oraşului".

Primarul spune că în aceeaşi situaţie se va afla de săptămâna viitoare şi Serviciul de Creşe al Municipiului, creşele publice nemaiavând asigurată funcţionarea decât până în data de 8 iulie 2021.

Misăilă, care a făcut apel la dialog şi consultări pentru a rezolva blocajul, a încheiat: "Toate dificultăţile cu care ne confruntăm sunt doar rezultatul unor decizii inconştiente şi nelegale, transpuse în hotărârea Consiliului Local Focşani de adoptare a bugetului Municipiului Focşani. Mai mult, executarea acestui act administrativ a fost suspendată printr-o hotărâre judecătorească (procedural şi legal, potrivit Constituţiei României!) .Înţelegerea complexului de drepturi şi obligaţii pe care le impune sistemul administrativ, încă se dovedeşte a fi o grea piatră de încercare pentru majoritatea politică din Consiliul Local Focşani, care nu poate respecta nici măcar îndemnul la responsabilitate făcut de domnul Toma Cătălin, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL. Mi-aş dori ca politicienii care au generat această situaţie să se abţină de la noi exerciţii de imagine profitând de situaţia umilitoare în care au pus instituţiile publice prin blocajul pe care l-au generat din raţiuni numai de ei ştiute.".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. bai cocoshel, asta... cum te numesti, Cristi - primarul Focsaniului ...

     

    ia legatura cu agricultorii romani de legume care anul asta si-au aruncat recoltele la gunoi , fa rost de cateva camioane si preia matale productiile la care producatorii renunta (daca si producatorii sunt de acord)!  

    Din eventualele donatii, incearca sa platesti agricultorii romani de la care preiei marfa!  

    trebuie doar sa faci rost de cateva camioane si niste motorina / benzina ... bai... dom' gospodar care esti!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb