Primarul Gabriela Firea vrea să dea Patriarhiei Române în folosinţă gratuită un teren, pe malul lacului Băneasa, pentru edificarea unei biserici

J.P.
Miscellanea / 11 august 2020

Primarul Gabriela Firea vrea să dea Patriarhiei Române în folosinţă gratuită un teren, pe malul lacului Băneasa, pentru edificarea unei biserici

Primarul general, Gabriela Firea, vrea să dea Patriarhiei Române un teren de 630 mp pe strada Gârlei nr. 6, pe malul lacului Băneasa, pentru edificarea unei biserici, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General de joi. Consiliul General a mai aprobat în 2003 darea în folosinţă gratuită a acestui teren bisericii, dar nu a fost făcută predarea-primirea, nu se menţionează de ce, conform Hotnews.

"Se aprobă darea în folosinţă gratuită Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Bucureştilor, a terenului în suprafaţă de 630,00 mp situat în Bucureşti, str. Gârlei nr. 6, Sector 1, în vederea construirii unui lăcaş de cult. Darea în folosinţă gratuită a terenului precizat la art. 1 se acordă Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Bucureştilor pe o perioadă de 49 de ani. Cheltuielile pentru amenajările privind imobilul prevăzut la art. 1 vor fi suportate de către Patriarhia Română - Arhiepiscopia Bucureştilor. În situaţia în care, în termen de 24 de luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri nu au început lucrările de investiţii sau imobilul nu este folosit conform destinaţiei prevăzute la art. 1 din prezenta hotărâre, hotărârea îşi încetează aplicabilitatea", se arată în proiectul de hotărâre.

Terenul a mai fost dat în folosinţă gratuită Patriarhiei Române prin Hotărârea CGMB nr. 43/13.02.2003, dar acesta nu a fost predat efectiv bisericii, nu se menţionează de ce.

"Conform art. 2 al hotărârii mai sus menţionată, predarea-primirea imobilul situat în str. Gârlei nr. 6, sector 1, Bucureşti, trebuia să se facă în termenul de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii. Din datele deţinute şi din corespondenţa purtată cu Patriarhia Română - Arhiepiscopia Bucureştilor, protocolul de predare-primire nu a fost încheiat, fapt pentru care ne-am adresat Direcţiei Juridic în vederea emiterii unui punct de vedere. Serviciul Legislaţie, din cadrul Direcţiei Juridic, ne-a comunicat prin Adresa nr. 1264/04.02.2020 că este necesar a se abroga HCGMB nr. 43/13.02.2003 şi a se iniţia o nouă Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti", se arată în raportul de specialitate aferent proiectului de hotărâre.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. bai cucoana

    nu te mai opresti? 

    asa vrei sa-ti speli pacatele?

    gresit 

    pe malul lacului biserica ?......enoriasii sunt in cartiere nu in zone de agrement!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb