PRIMARUL INTERIMAR AL BUCUREŞTIULUI:  "Să se acţioneze cu prioritate pe arterele unde sunt şcoli şi instituţii de interes public"

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Miscellanea / 18 ianuarie 2016

"Să se acţioneze cu prioritate pe arterele unde sunt şcoli şi instituţii de interes public"

Primarul general al Bucureştiului, Răzvan Sava, a insistat, în cadrul comandamentului de iarnă desfăşurat astăzi, ca operatorii de salubrizare să acţioneze cu prioritate pe arterele secundare, unde sunt şcoli şi instituţii de interes public, potrivit unui comunicat al PMB remis redacţiei.

"Insist să se acţioneze cu prioritate pe arterele secundare, trotuare, treceri de pietoni, staţii şi refugii RATB. Mâine încep şcolile, iar arterele unde sunt instituţiile de învăţământ sau alte obiective de interes public trebuie deszăpezite" a declarat Răzvan Sava.

Potrivit sursei citate, operatorii de salubrizare care asigură deszăpezirea pe rază sectoarelor 2, 4 şi 6 au fost sancţionaţi contraventional cu amendă în cuantum de 5000 lei fiecare, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin în conformitate cu art.5, lit.g din HCGMB 120/2010 privind Normele de Salubrizare ale Municipiului Bucureşti.

Totodată, a fost sancţionată contraventional şi Administraţia Străzilor cu amenzi în cuantum de 2000 lei, pentru nedeszapezirea unor parcări aflate în administrare.

Primăria transmite şi faptul că inspectorii Direcţiei de Control din cadrul Primăriei Capitalei au avertizat astăzi 362 de persoane juridice, dintre care 168 de asociaţii de proprietari pentru că nu au curăţat de zăpadă şi gheaţă trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea. Controalele inspectorilor vor continua şi în zilele următoare.

"Totodată, operatorii de deszăpezire din toate sectoarele Capitalei au declarat că au stocuri suficiente de materiale antiderapante şi că, odată cu scăderea temperaturilor, vor aplica tratamente antipolei, în special în zona rampelor, pantelor şi podurilor. În paralel, se vor desfăşura şi operaţiunile de degajare a zăpezii de pe arterele principale. Reprezentanţii ApaNova au declarat că s-a intervenit în 50 de zone cu acumulări de apă, s-a degajat zăpadă din dreptul gurilor de scurgere, iar echipele de intervenţie sunt în continuare în teren", precizează comunicatul.

În ceea ce priveşte Adminstratia Străzilor, echipele de intervenţie au remediat o mare parte din semafoarele defecte, din 27, 8 fiind încă în lucru.

PMB informează că trei echipe mobile ale Direcţiei de Asistenţă Socială vor începe în această seară, începând cu ora 19, distribuţia de ceai, supă caldă şi haine groase pentru persoanele fără adăpost care nu doresc să meargă în centrele sociale, în prezent în aceste centre fiind cazate 249 de persoane.

Primăria Capitalei atenţionează proprietarii de clădiri sau spaţii comerciale că au obligaţia de a înlătura zăpadă depusă pe trotuarele din faţă imobilelor pe care le deţin. Conform articolului 12, anexă 1 a HCGMB 120/2010, proprietarii de imobile au obligaţia să înlăture zăpadă, gheaţă şi ţurţurii formaţi în perimetrul clădirilor pe care le deţin, în maxim 24 de ore de la încetarea ninsorii. Nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu amenzi de la 200 la 500 de lei pentru persoane fizice şi de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Totodată, PMB adresează un apel bucureştenilor să sesizeze prezenţa pe stradă sau în scările blocurilor a unor persoane fără adăpost, pentru că acestea să fie preluate de Poliţia Locală şi transportate la unul din centrele sociale ale Capitalei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb