Primarul municipiului Buzău cere demiterea prefectului judeţului

Ana Felea
Miscellanea / 7 mai 2020

Constantin Toma

Constantin Toma

În timp ce numărul cazurilor de infecţie cu coronavirus din judeţ creşte de la o oră la alta, iar transmiterea comunitară se extinde de la un cartier la altul, autorităţile responsabile de gestionarea crizei au ajuns la dispute.

Astăzi, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a cerut demiterea prefectului Buzăului, Leonard Dimian, pe care îl acuză de " manegementul prost pe care l-a exercitat şi îl exercită în continuare în municipiul Buzău cel puţin". Totodată edilul municipiului este de părere că măsura carantinării cartierului Poşta, acolo unde locuiesc aproape 2500 de oameni, şi de unde a pornit răspândirea virusului după diagnisticarea pacientului sursă , este una abuzivă motiv pentru care cere anularea acestui ordin.

" Vina pentru aceasta situatie, în majoritate, o poartă tot sistemul de coordonare al domnului prefect ca preşedinte pentru că aşa cum se ştie dumnealui coorodnează toate forele de ordine care au sarcini în acest domeniu, inclusive Direcţia de Sănătate Pubică deci inclusive acest control epidemiologic trebuia să-l asigure. Au fost lăsate aceste familii de rromi să circule aşa cum au droit în această perioadă şi în interiorul oraşului şi în afara oraşului şi domnul prefect nu a luat nicio măsură. constată şi probabil de teamă a luat decizia să propună la Bucureşti să intre cu acest cartier în carantină", a declarant primarul Constantin Toma, primar municipiu Buzău.

Primarul Buzăului a trimis astăzi solicitări scrise către Ministrului de Interne - Marcel Vela şi Secretarului de stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă - Raed Arafat pentru revocarea Ordinului nr. 76066/04.05.2020 prin care s-a instituit stare de carantină pentru cartierul POŞTĂ din Municipiul Buzău şi solicitarea de demitere a Prefectului judeţului Buzău, dl. Leonard Dimian.

" A pleacat deja către ministrul Marcel Vela o solicitare de revocare a acestui ordin de carantinare a cartierului Poşta din Buzău şi am cerut bineînţeles şi demtera prefectului Dimian pentru managementul prost pe care l-a exercitat şi îl exercită în continuare în municipiul Buzău cel puţin" a spus edilul Buzăului.

De partea cealaltă, prefectul Buzăului a anunat prin Biroul de PResă că nu comentează acţiunea primarului Constantin Toma.

"Prefectul judeţului Buzău, domnul Leonard Dimian, nu comentează demersurile domnului primar Constantin Toma, pe care le face posibilă libertatea de exprimare de care beneficiază fiecare cetăţean. În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu şi de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Leonard Dimian are ca preocupări esenţiale în această situaţie de urgenţă limitarea răspândirii Coronavirusului şi sănătatea populaţiei, nu dezbaterea politică.

Buzoienii trebuie să ştie că autorităţile îşi fac datoria potrivit competenţelor şi iau cele mai bune decizii pentru siguranţa epidemiologică a cetăţenilor", susţin reprezentanţii Biroului de Presă din cadrul Prefecturii Buzău.

Între timp numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns în judeţul Buzău la 53, în creştere cu 6 persoane faţă de ziua precedent. Este vorba despre cinci minori cu vârste cuprinse între 11 luni şi 17 ani şi un adult în vârstă de 23 de ani. Toate cazurile au fost identificate de epidemiologi ca fiind contacţi direcţi ai bărbatului de 41 de ani, cazul cu numărul 21, diagnsticat pe 1 mai în Buzău. Cele şapte persoane se aflau în izolare în moemntul confirmării bolii şi au fost transferate la spitalul Suport Covid 19 din municipiul Rm Sărat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb