Primarul Nicolae Robu susţine că ar fi utilă ştampilarea cu tuş a mâinilor carantinaţilor şi izolaţilor la domiciliu

C.B.
Miscellanea / 22 martie 2020

Nicolae Robu

Nicolae Robu

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, preşedinte al PNL Timiş, a declarat că ştampilarea vizibilă, cu tuş, a mâinii celor care trebuie să stea în carantină sau în izolare la domiciliu, pe fondul coronavirusului, ar fi o măsură "extrem de utilă" pentru monitorizarea mai eficientă a acestor persoane.

"Eu cred că în monitorizarea celor ce au de stat în izolare sau carantină ar fi extrem de utilă ştampilarea vizibilă a mâinii, cu tuş care să nu poată fi îndepărtat 14 zile. Dacă oameni educaţi au putut avea conduita pe care o ştim, la ce să ne aşteptăm de la cei - şi nu aş vrea să se găsească, din nou, cum am mai păţit-o, vreun 'deştept' care să mă considere rasist! -, la ce să ne aşteptăm de la analfabeţi sau semianalfabeţi - v-aţi îngrozi dacă aţi vedea formularele completate de unii, la frontieră -, de la cei care ştim că pe unde au fost s-au ocupat cu cerşitul şi furtul - şi am greşi amarnic dacă am considera că printre cei întorşi nu există şi unii care asta au făcut -, de la cei capabili să meargă la chefuit, la nunţi etc., când ei au impunere să stea în izolare sau carantină? De ţinerea acestora sub control depinde decisiv reuşita în lupta contra pandemiei. Şi e nevoie de fermitate, de asumare în acest sens!", a spus primarul Nicolae Robu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, sâmbătă seara.

Edilul a prezentat şi date referitoare la persoanele infectate cu noul coronavirus care au vindecate în Spitalul de Boli Infecţioase de la Timişoara. El a precizat că aceasta este ultima comunicare de acest fel pe care o mai face, dat fiind că s-a hotărât că asemenea date vor putea fi făcute publice decât de la nivel naţional, de către Grupul de Comunicare Strategică.

"Aşadar, astăzi (sâmbătă, n.r.) o nouă zi bună la Timişoara: încă 11 vindecaţi în spitalul primăriei Timişoara, Victor Babeş. În total avem acum 47 de vindecaţi dintr-un total de 55 avuţi pozitivi. (...). Cei 11 vindecaţi astăzi, referiţi mai sus, vor fi externaţi la noapte şi mâine. Bravo medicilor timişoreni!", a afirmat primarul Nicolae Robu.

El le-a adresat un nou mesaj timişorenilor, "fără panică, optimişti, dar prudenţi, disciplinaţi şi responsabili".

"Încă o dată, fac apel la calm, dar totodată la responsabilitate. Trebuie să fim solidari, trebuie să fim respectuoşi, aprioric, cu toţi semenii. Dar în egală măsură, trebuie să fim necruţători cu cei ce se dovedesc iresponsabili, criminali, pur şi simplu. Mă refer, pe de o parte, la cei ce mint la intrarea în ţară privind locul de unde vin, contactele pe care le-au avut, starea de sănătate în care sunt etc., apoi la cei ce ajunşi acasă, nu respectă regimul ce le-a fost fixat, izolarea, respectiv carantina, dar şi la reprezentanţii autorităţilor ce nu-şi fac datoria cu conştiinciozitate, cu rigoare desăvârşită, atât în cadrul filtrelor de la intrarea în ţară, cât şi în diversele localităţi în care ajung cei veniţi", a mai scris primarul Nicolae Robu.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Tot primitiv în era Bombei Bactereologice : cu CERCEL cu cip ,, meidi-n CEAINA " ; îs cu 100 de ani înainte....

    Dar Masurile efective, unde sunt? Medicii din Timisoara pentru ca nu exista medicatie, au facut ce ar trebui sa faca toata medicina din lume. Sa se intoarca la metodele clasice- verificate cu tifosul cu gripa spaniola si chiar recunoscut de medicii chinezi ca este metoda care a dat cele mai bune rezultate. Se invata in medicina militara in Romania anilor 70, 80, nu stiu acum. Am auzit prin media ca metoda nu este aprobata de UE, nu este avizata. Oare chiar asa suntem , natia asta? Ne mor parintii, bunicii, copii, sotii, si noi asteptam aprobare de la stapani?

    1. Virusul a izbucnit din China,si nu esue pt prima data! Tocmai din China care foloseste la scara larga medicina traditionala! Raspandirea virusului a putut fi stopata prin masuri draconice de izolare a populatiei,cu ajutorul armatei! Cine nu se conforma cu regulile de carantina,primeau pumni si dosuri de palme!

      Faci propaganda si raspandesti stiri false!

    Cel mai bun e un cod de bare tatuat pe mana dreapta sau, si mai bine, implantat un cip RFID sub piele.

    1. și pe lângă asta să poarte și o bandă cu Steaua lui David pe braț înainte să fie deportați în lagărele de concentrare & exterminare.

      Fără comparații cu situația de acum câteva cîteva decenii. Greșeli fac doar cei mintiti/manipulați prin istorie falsă. Precis ai "surse" greșite și pentru ce sa întâmplat atunci...Prezentul îl vezi.??? __CRIS are dreptate! : să fie marcați cei periculoși dar.. Chris varianta cu tuș nu e bună. Pentru că mâna o poate băga în buzunar sau într-un ATM.. șiiii (sic.!) aș vrea să o bage în buzunarul tău.! Partea cu CIPUL, deși e mai costisitoare e mai bună, îi va "colora" și mai intens pe colorați. Cu.. RFID nu prea ești înțeles, vorbești chinezeste?. revin-o și explică....  

    Eu cred ca este o idea buna. Stampila se poate reaplica la fiecare verificare, daca este cazul. O bratara electronica ar fi mai utila, dar pana procuri 50.000 de bucati dureaza prea mult.

    1. E bine să fie depistabil /vizibil. Marcat cumva e eficace. Dar pe mână, NU.!( pe FRUNTE : situația e gravă și NE-deștepții care îl atacă pe Robu'lui Dumnezeu, să tacă). Mâna O poate ține în buzunar, într-o pungă cu cumpărături sau cu.. mănuși, așa cum își ascund fizionomia cu glugile de la hanorac. Dar,TU cititorule porți ochelari, vezi bine.? Uita-te și la etnia individului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb