Primarul şi consilierii locali ai unei comune din Sibiu au trecut de la PSD la PNL

A.P.
Miscellanea / 24 august 2020

Primarul şi consilierii locali ai unei comune din Sibiu au trecut de la PSD la PNL

Primarul comunei Şeica Mică din judeţul Sibiu, Marius Emil Urian, a trecut de la PSD la PNL cu tot cu consilierii locali, iar la alegerile din septembrie vor candaida doar el şi lista PNL pentru Consiliul Local, fără niciun contracandidat, scrie Turnul Sfatului, anunţă g4media.

"Nu a mai depus dosar niciun alt candidat. Sunt singurul candidat la primărie, cu singura echipă. Cine să se mai înscrie dacă am unificat echipele?", declară primarul. Emil Urian spune că se bucură că a ajuns şi el să aibă campanie liniştită după ani în care a avut şi câte cinci contracandidaţi.

Urian a trecut de la PSD la PNL şi a luat întreaga echipă de acolo şi a adus-o la liberali. Social-democraţii au fost luaţi prin surprindere de gestul primarului, aşa se face că Urian apărea pe lista PSD în momentul în care social-democraţii sibieni au anunţat candidaţii organizaţiei la funcţia de primar din toate localităţile din judeţ. Surse din cadrul partidului spun că a existat un candidat în locul lui Urian, însă acesta a avut ghinion. "Şi-a rupt piciorul chiar înainte de a demara campania de strângere de semnături şi s-a internat, astfel că s-a decalat totul şi nu am mai putut face nimic. Exista şi o propunere de nume pentru consiliul local, dar fără persoana în cauză nu s-au mai început procedurile", explică social-democraţii. citaţi de g4media.ro.

În urmă cu patru ani, Urian a câştigat alegerile din Şeica Mică după ce a obţinut 472 de voturi (55,52%), cu 94 mai multe decât celălalt candidat: Ioan Alămorean de la PNL. Consiliul local a fost compus în urma alegerilor de acum patru ani din cinci liberali şi şase social-democraţi. Acum cu toţii vor face parte din aceeaşi echipă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat recent că este împotriva traseismului politic: "Eu sunt împotriva traseismului politic. Iar acei primari şi parlamentari care au trecut de la un partid la altul nu trebuie să-mi explice mie de ce au făcut-o, dar fiecare dintre ei trebuie să-i explice propriului electorat de ce au trecut dintr-o parte în alta".

"Eu sunt împotriva traseismului politic. Eu preşedintele nu sunt în nici un partid, nu pot eu să intervin într-un partid, dar public am tot dreptul să-mi spun opinia. Eu, Klaus Iohannis, sunt împotriva traseismului. Se poate întâmpla ca unii să-şi schimbe doctrina, dar asta e o situaţie rarissima", a subliniat Iohannis.

Şi liderul PNL, premierul Ludovic Orban, a susţinut că este împotriva traseismului politic, însă a precizat că este deranjat că mass-media prezintă doar cazurile în care PNL a făcut racolări:

"Nu sunt de acord cu traseismul politic. Sunt membru al aceluiaşi partid politic în care m-am înscris din septembrie 1990, scrie g4media.ro.

Avem o decizie a BPN privitor la cooptarea de primari. Sunt decizii care au fost luate. Acum nu mai poţi întoarce lucrurile. Dar chiar mă deranjează când văd că se arată cu degetul numai în direcţia PNL. Vă rog să urmăriţi candidaturile tuturor formaţiunilor politice şi veţi vedea că toate formaţiunile politice au luat candidaţi de la alte partide politice, iar nu numai PSD, ci şi alte formaţiuni politice au luat membri ai PNL cu sutele, candidând pe listele lor.

Sunt împotriva traseismului politic şi sunt convins că mass-media trebuie să prezinte traseismul politic, dar trebuie să prezinte traseismul politic în mod obiectiv privitor la toate formaţiunile politice".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. si dulapul si mandolina sunt impotriva traseismului cu toata gura! dar ce sa vezi, a venit primarul asta, le-a pus cutitul la beregata si i-a obligat sa il primeasca in pnl! auzi bai dulap frustrat, bai mandolina....hai sictir!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb