Primele neruşinate de la ASF

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 18 ianuarie

Sorin Rosca Stanescu

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară am scris mult în cea de-a doua parte a anului care a trecut, din momentul în care piaţa asigurărilor din România a început să se cutremure. Era clar că ASF nu-şi făcea datoria. Dar când a căzut Euroins, cel mai mare asigurator din România, a devenit cert că reprezentanţii statului român de la această autoritate sunt complici ai unui faliment cu dedicaţie. Ieri ne-au parvenit informaţii extrem de scandaloase privind veniturile uriaşe cu care sunt răsplătiţi membrii ASF de către guvernanţi.

La sfârşitul anului precedent, ca şi când ar fi vorba de o societate comercială pe mare profit, opt din nouă capi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară, societate care, repet, se face responsabilă de cutremurele din piaţa de asigurări, au primit prime, în două tranşe, unele de performanţă - ca să vezi şi să nu crezi! - şi altele pur şi simplu pentru activitate, în cuantum de 11.500 până la 24.500 de euro net. Este fabulos! Este vorba despre bani foarte mulţi din bani publici, pentru că până la urmă ASF este finanţat de milioanele de asiguraţi din România, în raport cu care Guvernul Ciolacu, care ne tot anunţă cum strânge cureaua şi cum este decis să aducă sume mai mari la un buget care stă gata să explodeze, nu are niciun fel de reacţie. Şi asta în condiţiile în care Executivul este perfect informat asupra acestei situaţii. Cu atât mai informat cu cât toţi cei nouă membri ai Colegiului ASF sunt numiţi şi menţinuţi în funcţie pe sprânceană. Exclusiv pe criterii politice. Ba unii chiar pe cumetrii. În baza unor relaţii apropiate de familie cu foşti fruntaşi PSD.

Să mai precizăm că la ASF lucrează nu mai puţin de 500 de angajaţi, pe post de slugi ai celor nouă sau pur şi simplu răsplătiţi pentru cine ştie ce servicii trecute şi viitoare aduse unor guvernanţi şi că aceştia beneficiază la rândul lor, fiecare, de un salariu mediu net de 12.000 de lei lunar.

Asistăm pur şi simplu la o orgie financiară. Rând pe rând, pe măsură ce informaţiile ajung la presă, vom afla şi ce se întâmplă în cazul altor autorităţi dintre numeroasele aflate sub pălăria Guvernului. Probabil au loc dezmăţuri asemănătoare. Şi asta se întâmplă în condiţiile în care zi de zi, nu numai Marcel Ciolacu, ci şi ceilalţi membri ai Executivului, fără a pronunţa cuvântul "austeritate", nu fac altceva decât să ne promită austeritate, adică reducerea unor cheltuieli iraţionale şi atragerea la buget a unor venituri. Iar la anul ni se pregăteşte o curbă de sacrificiu. Nouă, nu lor.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Cand ma voi intoarce pre multi am sa popesc...

    1. Singurul Nicu adevarat eu sunt. Pun eu gheara pe tine.

      :)))))) !

      "Ieri ne-au parvenit informaţii extrem de scandaloase privind veniturile uriaşe cu care sunt răsplătiţi membrii ASF de către guvernanţi." Abia ieri ati "aflat"??!! Rusinica...foarte putini au curaj sa scrie de venirurile ASF. Un fel de magistrati speciali..chipurile autofinantati. Nimeni nu scrie de ei. Publicul nu stie, nu cunoaste iar ei iau al 15-lea salariu'....Tara de perusi(pasari)

    Pai s-au marit primele RCA la toata lumea din cauza ca a dat faliment Euroins sub supravegherea ASF? Cu ~50% pt persoane fizice si la firme si cu 200% intr-un an? Daaa. Deci s-au marit incasarile la buget din aceste prime marite? Da. Pai deci merita sefimea ASF o prima?

    Merita. Ce nu-i clar? 

    1. A dat faliment Euroins cu ajutorul ASF - Nicu Marcu, Gheorghe Ovidiu Petru, etc... NU sub supravegherea ASF! )) Vor fi si dosare penale la toti cei implicati... la cat sunt de inteligenti, inca si BERD-ul lau bagat in hora )) Nicule, pregatestete de procurori.

      Nene, nu prea ai fost pe la scoala.

      Ești confuz rau. Ovidiu Petre nu are in responsabilitate supravegherea asigurarilor. Directorul direct implicat este Valentin Ionescu

      Ovi Petru Este adevarat ca nu are treaba cu asigurarile. Dar nici cu piata de capital nu are. Poate cu sala de sport si fetele vesele

    ...

    1. ...

      ...

    Gradinescu a fost cel mai bun VP

    Pacat ca nu a prins un nou mandat 

    1. O sa il vedem cat de curand in locul ramas liber in consiliu

    Foarte bine punctat in articol si-anume ca la ASF este orgie financiara.

    As mai adauga si ca acolo este exces de prostie, incompetenta, nesimtire si lipsa de loialitate fata de institutie. Se pare ca astea sunt trasaturile dorite de guvern pentru angajatul bugetar din moment ce le raspkateste cu atat de multi bani.  

    Eu imi aduc aminte inceputul mandatului d Marcu la ASF ,ce promisiuni radicale a facut ca v a curata piata de iregularitati . Cum a adus adjunct fost general SRI ...etc Si pe durata mandatului ce s a intimplat : falimentele mentionate , atacul si preluarea SIF 5 , incalcarea regulamentelor deja existente in privinta SIF urilor etc . Deci pare ca au aplicat zicala :cainii latra satra trece pe timpul mandatului . Iar finalul ( in ce ii priveste) este : Veni, Vidi ,Vici !

    1. Taci fata

    D-le, dar de familia Năstase nimeni nu zice nimic, de El Însuși ca prim ministru cu lucraturi penale și de cumnatul său cu marele faliment din asigurări?

    Chiar nimic?  

    1. Peste tot, la toate agențiile e la fel. Greu, dacă nu imposibil de corectat

      Numai o revoluție adevărată legislativa, examene date la orice nivel în funcții plătite de stat. 

      Eliminarea politicului de la nivelul 2. Nivelul 1 se schimba obligatoriu la alegeri.

      Atunci, vom avea un cadru tehnic bine pregătit, pe post luatprimn examen dat cu terți. 

      Eiii, tu, dar doamna Horga, vrei sa zici ca e nepregatita? Nici nu poti sa gandesti, nici sa citesti, cate zice ea ca a facut pentru judetul ei, pentru copii, pentru oamenii nevouasi, pentru tara asta! Cate legi si proiecte marete a promovat ( nici n-am auzit, dar presa zice ca asa e).Asa ca de cinstita ce e, va face calcule peste calcule, ca are suficiente studii sa stie cat face unu+unu, si va propune consiliului eliminarea nesimtitelor de prime! Si ca sa primeasca un soclu in fata ASF, va propune si micsorarea indemnizatiilor, ca oricum, ea e milionara din salariile de profesor si deputat si nu are nevoie de cele 16 prime de la ASF! Ea a venit doar sa faca ordine pe piata de capital, ca aia dinainte au fost niste prosti care o sa-i ia DNA (dar pe ea, nu, ca o sa faca numai treburi bune)! Asteptam cu interes initiativele stimatei doamne Horga! Deocamdata, liniste, se lucreaza!

      Si de Danut Stefanel Armeanu care Este in toate Consiliile ASF din 2013 de la infiintare ce spui? Se pricepe?

      Dar de sotia lui Olguta ce zici? Si el tot de atunci doarme in consiliile ASF. Mai mult, 4 membri din vechiul consiliu au fost foarte "priceputi"in ochii domnului Ciolacu si ai parlamentului, doar tot consiliu a fost votat in 30 de secunde. Cel putin doamna Horga nici n-a avut habar ca a fost votata, a aflat din presa. O buna parte din consiliu ASF sunt eminente cenusii pe la facultati ( dupa programul de lucru de la ASF, normal) si ce, doamna Horga, nu poate si ea? Nu sa te faci ca predai pe la o facultate este experienta necesara ca sa ocupi o functie in consiliu ASF? Ca de experienta de deputat, aoleu! Cu experienta ei de distinsa profesoara, doamna Horga va creste piata de capital cu -250%, cel putin. Doamne ajuta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb