PRIMELE NOUĂ LUNI: ING Bank, avans de 31% al profitului brut

E.M.
Bănci-Asigurări / 13 noiembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

ING Bank România a anunţat astăzi că a înregistrat un avans de 31% al profitului brut cumulat în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 603 milioane de lei (130 milioane de euro), în contextul creşterii bazei de clienţi activi.

Astfel, baza de clienţi activi a crescut cu 14% faţă de anul trecut, la 1,25 milioane, potrivit băncii.

"Numărul clienţilor activi a crescut cu 155.000 în ultimele 12 luni, ajungând la 1,25 milioane. 126.000 mai mulţi clienţi îşi încasează veniturile recurente într-un cont al băncii, cu 19% mai mult faţă de T3 2017, un ritm mai mai alert decât ritmul de creştere al clienţilor activi, care a fost de 14%", se arată în comunicat, conform News.ro.

Totodată, cota de piaţă pe segmentul creditelor acordate a crescut cu 0,9% faţă de anul trecut, ajungând la 9,8%. Nivelul creditelor acordate a crescut la 24.6 miliarde în al treilea trimestru, o creştre de 17% în ultimele 12 luni, potrivit băncii.

"Distribuţia creditării rămâne echilibrată între segmentul companiilor (43%) şi cel al persoanelor fizice (57%). Soldul creditelor acordate întreprinderilor mici şi mijlocii a crescut cu 23% faţă de anul trecut, susţinut de lansarea unui nou produs de creditare, ING SRLeu, lansat in iunie. În segmentul persoanelor fizice, creditul de nevoi personale disponibil online a fost extins şi cu opţiunea de refinanţare", se arată în comunicat.

Rata creditelor neperformante a scăzut până la 3%, cu 0,2% mai puţin faţă de anul anterior, sub media pieţei. În plus, cota de piaţă în segmentul depozitelor atrase a ajuns la 9% susţinută de creşteri atât pe segmentul persoanelor fizice, cât şi pentru clienţii companii. Valoarea depozitelor a crescut cu 4,6 miliarde lei, cu 18% mai mult faţă de acum 12 luni, până la 29,6 miliarde lei, potrivit băncii.

"Creşterea organică puternică, dată de volume şi tranzacţii mai mari, a dus la venituri majorate cu 28%, depăşind 1,35 miliarde lei în primele nouă luni ale anului. Costurile operaţionale au crescut cu 23%, la 656 milioane lei, influenţate de costurile de personal, mutarea băncii în noul sediu şi investiţii în digitalizare", se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb