Primii candidaţi la alegerile de la SIF Transilvania

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 martie 2017

Primii candidaţi la alegerile de la SIF Transilvania

Constantin Frăţilă, printre candidaţii nominalizaţi de Consiliul de Supraveghere

Conducerea SIF3 Transilvania a nominalizat primii candidaţi pentru alegerile programate la Adunarea Generală din 28 aprilie, printre aceştia numărându-se Constantin Frăţilă, unul dintre acţionarii care a avut, lung timp, conflicte deschise cu preşedintele executiv Mihai Fercală.

Într-un raport transmis ieri, SIF Transilvania precizează că actualul Consiliu de Supraveghere îi propune pe următorii candidaţi pentru funcţia de membru în CS: Ştefan Szabo, Dumitru Carapiti, Gheorghe Luţac, Cristian Mihalcea, Crinel Valer Andănuţ, care fac parte din actualul Consiliu, dar şi pe Vicenţiu Zorzolan şi Constantin Frăţilă.

La finalul anului 2015, Constantin Frăţilă a făcut parte dintr-un grup de acţionari, cu deţineri cumulate de 8%, alături de Radu Toia, fonduri Certinvest şi Broadhurst, care a cerut convocarea Adunării Generale pentru schimbarea conducerii, acuzând managementul defectuos al SIF3. Ulterior, instanţa a suspendat cererea grupului de acţionari, deşi conducerea SIF3 apucase să convoace AGA, pentru 15/16 februarie 2016. După decizia Tribunalului, Directoratul şi Consiliul de Supraveghere al SIF3 Transilvania au decis să revoce convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.

Nominalizarea lui Constantin Frăţilă chiar din partea SIF Transilvania este cu atât mai interesantă cu cât acesta precizează, în CV-ul său, postat pe site-ul SIF Transilvania că în Adunarea generală din 11 august 2014, a fost revocat din funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania. Domnia sa continuă: "Tribunalul Braşov a dispus suspendarea efectelor hotărârii AGOA de revocare a mea din funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere.

Deşi sentinţa este executorie de drept, nu a fost pusă în executare, de la data pronunţării şi până în prezent, fiind pus în imposibilitatea de a-mi exercita mandatul de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania".

În 2014, Mihai Fercală, preşedintele executiv al SIF3, ne-a spus, că Frăţilă nu mai poate reveni în Consiliul de Supraveghere, pentru că postul nu mai este vacant.

Acţionarii SIF3 pot depune candidaturi pentru CS-ul SIF3 până la data de 14 martie.

Prin raportul transmis, ieri, Directoratul şi Consiliul de Supraveghere SIF3 recomandă acţionarilor să voteze "pentru" la toate punctele înscrise pe ordinea de zi a AGA de la finalul lunii aprilie.

Acţionarii SIF3 urmează să mai decidă, în AGA, aprobarea unui dividend brut pe acţiune în sumă de 0,02 lei/acţiune. Dividendul reprezintă un randament de 7,73% prin raportare la preţul mediu de tranzacţionare a acţiunilor SIF 3 în anul 2016.

Oficialii SIF Transilvania susţin că valoarea propusă pentru dividendul brut este în concordanţă cu politicile de remunerare a acţionarilor SIF 3 şi ia în considerare profitul efectiv realizat de societate în conformitate de prevederile BVC.

Directoratul şi Consiliul de Supraveghere al SIF 3 propun şi recomandă acţionarilor ca profitul net realizat în 2016 - 68,79 milioane de lei - să fie repartizat astfel: rezerve legale - 3,74 milioane de lei, dividende - 43,68 milioane de lei, alte rezerve (surse proprii de finanţare constituite din profit pentru o viitoare răscumpărare de acţiuni, în condiţiile stabilite de o AGEA care va fi convocată în semestrul al doilea al anului 2017) - 21,37 milioane de lei.

SIF Transilvania a înregistrat, anul trecut, un venit net din exploatare de 93,59 milioane de lei, cheltuieli operaţionale de 18,71 milioane de lei şi un profit brut de 74,87 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Astia au facut blat precum au facut viitorul cu cfr etapa trecuta.

    Mare surpriza pentru naivi, candidatura lui Fratila, nominalizat de chiar oamenii din CS-ul lui Fercala. Ăștia n-au fost certați sau dușmani niciodată, totul a fost simulat, pentru inducerea in eroare a investitorilor cinstiti. Fercala și Fratila sunt înțeleși. Eu te las in pace la Sif, simulăm circul, speriem instituționalii sa investească ca e scandal, iar eu te las sa prăduiești CMCM și simulăm ca ne tot dam in judecată in procese fără sens sau rațiune juridică. Basca mai umflăm nota cu avocați a Sifului. Se numește win-win pt cei 2 protagoniști, și lose pentru toți ceilalți.

    1. Doi komunisti Ferc + Fratila de care nu ne mai scapa nici dreakul.....ce sa mai speri sa se tranzactioneze CMCM iar la BVB.....DNA sa vina sa-i ia!.....urat ce spun dar cum putem avea oarece dreptate ?

      LIKE !

      LIKE ! 

      LIKE !

    Crinel Valer Andanut-membrul Consiliului de Supraveghere(independent) scrie pe pagina de internet a Sif 3.

    Dar este omul lui Allianz-Tiriac Pensii Private care administreaza pilonul 2 si pilonul 3 trimis la Sif 3. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb