Primul consilier vocaţional digital pentru elevii din România, lansat în Bucureşti

V.R.
Comunicate de presă / 27 iulie 2023

Primul consilier vocaţional digital pentru elevii din România, lansat în Bucureşti

Iniţiativa pentru Competitivitate (INACO) lansează primul consilier vocaţional digital - Maria, în cadrul celei de-a şasea ediţii a proiectului Ghidul Meseriilor Viitorului, finanţat de Primăria Sectorului 3, în contextul în care, potrivit Eurostat, mai bine de o treime dintre tinerii români nu reuşesc să activeze în domeniul în care s-au pregătit profesional, iar una dintre cauze este lipsa sau insuficienta consiliere vocaţională în rândul elevilor.

"Îndrumarea în carieră pentru elevii de gimnaziu şi de liceu este nevoia momentului în educaţia românească", declară Andreea Paul, fondatoarea şi preşedinta INACO, adăugând: "Globalizarea, ascensiunea AI în mai toate domeniile, incertitudinea şi nesiguranţa de pe piaţa muncii, transformarea continuă a joburilor - toate cer imperios ca elevii să poată beneficia de consiliere vocaţională la timpul potrivit. Deseori suntem întrebaţi de părinţi şi profesori care e cea mai potrivită vârstă pentru consiliere vocaţională. Intervalul de vâsrstă recomandat este între 13-17 ani".

În perioada iulie-septembrie, experţii INACO, sub coordonarea lui Adrian Tudor, lucrează la conceperea unui RoboChat pe nume Maria, care va fi viitorul consilier vocaţional al elevilor din România. Maria va interacţiona cu elevii 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Acest instrument va completa sprijinul primit din partea consilierilor şcolari şi vocaţionali existenţi deja în şcoli, a cadrelor didactice şi a părinţilor, deopotrivă. În interacţiunea cu utilizatorii, Maria încearcă să înţeleagă mai bine aşteptările oamenilor cu privire la generaţiile tinere şi Meseriile Viitorului.

Maria îşi va începe rolul de consilier vocaţional al elevilor din România începând cu primul modul al anului şcolar 2023-2024.

În paralel, echipa de experţi INACO actualizează Ghidul Meseriilor Viitorului (GMV) - ediţia a VI-a, într-un format cât mai accesibil dedicat elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor, care explică felul în care revoluţiile industriale creează impact pe piaţa muncii şi în viaţa oamenilor.

În acord cu ediţia a VI-a a Ghidului Meseriilor Viitorului, experţii INACO vor susţine, în luna octombrie, sesiuni de instruire cu cel puţin 150 de cadre didactice şi cu cel puţin 350 de elevi din Sectorul 3 al Capitalei.

Proiectul este finanţat de Primăria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb