Primul program de screening al cancerului colorectal în România

F.D.
Miscellanea / 28 octombrie 2019

Primul program de screening al cancerului colorectal în România

Pe 15 mai, PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, parte a Reţelei de sănătate REGINA MARIA, având calitatea de Centru de Excelenţă în Chirurgia Colorectală a iniţiat campania de screening "Treaba ta e treaba noastră", în parteneriat cu Johnson&Johnson Medical Devices Companies. Astfel, a dat startul primului program integrat de screening dedicat cancerului colorectal din mediul privat, urmărind depistarea precoce a unuia dintre cele mai frecvente tipuri de cancer, se arată într-un comunciat trimis Redacţiei noastre.

În cadrul programului iniţiat de PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, 3000 de teste imunochimice fecale (FIT) au fost puse la dispoziţia pacienţilor şi distribuite gratuit, mai menţionează sursa.

Până acum au fost distribuite gratuit 2.500 teste FIT, dintre care 1.700 au fost deja returnate si procesate. Au fost identificate 265 de rezultate pozitive, în urma cărora au fost efectuate 100 de colonoscopii. Echipa medicală a realizat cu succes 24 de intervenţii endoscopice pentru tratarea unor leziuni precanceroase sau cu risc de malignizare (polipi colorectali) si 50 de proceduri minimal invazive pentru tratarea altor leziuni hemoragice (hemoroizi). Evaluarea din cadrul acestui program de screening continuă în Centrul de Excelenţă în Chirurgia Colorectală, au mai rămas 500 de teste gratuite.

Testul imunochimic fecal FIT reprezintă o metodă de screening non-invazivă importantă şi eficientă. Aceasta determină dacă există sângerări oculte (hemoglobină prezentă) în scaun - marker pentru anumite afecţiuni intestinale, precum diverticuli, polipi, cancer colorectal. Simplu şi uşor de făcut, testul FIT oferă un rezultat cantitativ relevant medical, care poate indica necesitatea unor explorări endoscopice complexe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb