PRIN PROGRAMUL SMART START USA 10.000 de firme româneşti, finanţate pentru extindere în SUA

Ramona Radu
Ziarul BURSA #Companii / 3 octombrie 2018

10.000 de firme româneşti, finanţate pentru extindere în SUA

Hans Klemm: "Antreprenorii români trebuie încurajaţi să investească în SUA şi să creeze noi locuri de muncă întărind legătura economică dintre cele două ţări"

Programul Smart Start USA, care urmăreşte crearea primului ecosistem din Româ­nia dedicat creşterii exportului şi internaţionalizării companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piaţa Statelor Unite ale Americii, a fost lansat, oficial, ieri.

Ilan Laufer, reprezentant al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), vicepreşedinte pentru relaţia cu SUA, iniţiator şi coordonator al Smart Start USA, a declarat ieri, în conferinţa de lansare, că programul are un buget anual de 500 de milioane de dolari, poate finanţa 10.000 de firme autohtone, pe an, iar fiecare antreprenor are la dispoziţie un credit financiar de până la 200.000 de dolari.

Participarea în program presupune şi un aport propriu de minimum15%, care va trebui suportat de antreprenori, înscrierile pe platformă fiind deschise până la data de 31 decembrie a anului curent, a mai precizat domnia sa, adăugând că programul are o durată maximă de implementare de şapte ani.

Conform domnului Laufer, unele dintre condiţiile participării în cadrul Smart Start USA impun ca firmele respective să nu aibă datorii la stat şi să fie profitabile.

Domnia sa a explicat: "În grila de punctaj, companiile din sectorul de producţie au 30 de puncte, cele din industriile creative - 25 de puncte, serviciile - 20 de puncte, iar comerţul - 15 puncte. Dacă au avut profit în 2017, firmele mai primesc zece puncte şi alte zece dacă au fost profitabile şi în acest an. Şi cifra de afaceri contează: firmele primesc zece puncte în plus pentru afaceri între 50.000 - 100.000 de dolari şi încă zece puncte dacă depăşeşte 100.000 de dolari. De asemenea, primesc zece puncte suplimentare cei care direcţionează 70% din valoarea planului de afaceri către echipamente şi achiziţionarea de software.

Totodată, dacă vizează activităţi din domeniul producţiei, firmele vor primi alte zece puncte în plus. În ceea ce priveşte aportul propriu, cei care vin cu 15% primesc cinci puncte, un procent între 15% şi 20% echivalează cu zece puncte şi peste 20% înseamnă 15 puncte".

Ilan Laufer a mai precizat că este încrezător în Program şi se aşteaptă la o rată de succes ridicată.

Printre partenerii de implementare a proiectului se numără Banca Transilvania, BCR şi Piraeus Bank.

Domnia sa a mai spus că Programul urmăreşte dezvoltarea sectoarelor prioritare pentru exporturile Româ­niei, precum industria aeronautică, cea de apărare, sectorul IT şi cel auto, cercetarea şi inovarea, agricultura, dezvoltarea infrastructurii etc..

Domnul Laufer a precizat că, în acest Program, urmează să fie derulată o caravană de informare în peste 30 de oraşe din ţară.

Klemm: "SUA vor să încurajeze investitorii şi oamenii de afaceri români să intre pe piaţa americană"

Statele Unite ale Americii vor să încurajeze investitorii şi oamenii de afaceri români să intre pe piaţa americană, a afirmat, ieri, Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite în România.

Domnia sa susţine că SUA au cea mai mare şi mai dinamică piaţă din lume, ceea ce s-ar traduce într-o oportunitate pentru investitorii străini.

Hans Klemm a adăugat: "Antreprenorii români trebuie încurajaţi să inves­tească în SUA şi să creeze noi locuri de muncă întărind legătura economică dintre cele două ţări".

Diplomatul american a mai spus că îşi doreşte să sprijine investitorii americani să facă afaceri în România.

Anual, Departamentul de Comerţ al SUA organizează Select USA, un eveniment pentru investitorii din toată lumea, iar la ediţia de anul acesta au fost prezenţi mai bine de 50 de antreprenori români, delegaţia din ţara noastră fiind a cincea cea mai mare de la târg şi cea mai mare din Europa, a mai menţionat domnia sa.

În opinia ambasadorului SUA, economia ţării noastre dă semne de creştere sănătoasă.

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), este de părere că piaţa Statelor Unite ar trebui să îi intereseze mai mult decât cea din UE pe antreprenorii români, fiind mai dezvoltată.

Domnia sa a spus că CCIR a înaintat un proiect legislativ prin care se încearcă crearea unei structuri complementare ataşaţilor economici deja exis­tenţi, adăugând: "Cred, însă, că se impune ca acest sistem să fie unul în regim privat, să nu ţină de stat, să nu mai existe noţiunea de funcţionar public cu statut special etc.. Putem urma exemplul pozitiv al altor state în ceea ce priveşte internaţionalizarea companiilor autohtone".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb