PRINTR-O OPERAŢIUNE DE MAJORARE DE CAPITAL 2Performant vrea să atragă cinci milioane de lei de la investitori

A.I.
Piaţa de Capital / 15 februarie 2021

2Performant vrea să atragă cinci milioane de lei de la investitori

Majorarea de capital se va desfăşura în două etape, în urma operaţiunii urmând să fie emise 185.500 de acţiuni noi 2P

Capitalul va fi folosit pentru atingerea obiectivelor companiei pentru 2021-2022 - creşterea şi consolidarea pe pieţele din ţara noastră şi Bulgaria şi extinderea în regiune

Performant (2P), companie listată în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), intenţionează atragă cinci milioane de lei de la investitori printr-o operaţiune de majorare a capitalului social, se arată într-un comunicat al companiei ce activează în industria marketing-ului afiliat remis, astăzi, Redacţiei.

Capitalul atras va alimenta investiţii în consolidare şi creştere pe piaţa din ţara noastră, dar şi în extinderea pe pieţe din regiune. Operaţiunea de majorare a capitalului va fi supusă votului AGEA a 2Performant programată să aibă loc în data de 22 martie 2021, utilizând soluţia eVote, platformă ce permite companiilor să organizeze adunări generale ale acţionarilor (AGA) online, se menţionează în comunicat.

Dorin Boerescu, CEO 2Performant, a spus: "În decembrie am realizat listarea tehnică a 2Performant la Bursa de Valori Bucureşti din dorinţa ca piaţa să stabilească preţul acţiunilor 2P, iar capitalizarea de până acum şi evoluţia bună a preţului acţiunii ne-au confirmat aşteptările. Acum este momentul să atragem capital pentru creşterea accelerată a companiei atât pe piaţa din România, cât şi pe pieţele din regiune. Avem planuri ambiţioase pentru 2021 şi pentru anii următori şi ne dorim ca acţionarii actuali şi viitori să fie alături de noi în această fază de scalare a business-ului. Prin această majorare de capital ne dorim să susţinem pe de o parte proiecte de creştere pe pieţele din România şi Bulgaria, unde avem o prezenţă puternică şi unde avem în continuare un potenţial de creştere în ritm cu accelerarea din comerţul online şi din marketingul digital; pe de altă parte, să demarăm extinderea în regiune prin parteneriate cu jucători importanţi din eCommerce cu prezenţă regională sau europeană".

Sub rezerva aprobării operaţiunii de către acţionari, majorarea capitalului social cu aport în numerar se va derula în două etape, cea a alocării drepturilor de preferinţă şi tranzacţionarea acestora pe piaţa SMT AeRO, urmată, în situaţia în care vor rămâne acţiuni nesubscrise, de un plasament privat, menţionează emitentul.

Potrivit comunicatului, operaţiunea are scopul de a alimenta investiţiile strategice pe care 2Performant le va realiza în perioada 2021-2022 pentru a accelera dezvoltarea companiei, atât prin proiecte de creştere pe pieţele din ţara noastră şi Bulgaria prin produsul de marketing afiliat, cât şi prin integrări tehnice cu parteneri strategici, cu impact puternic în business şi cu potenţialul de a forma comunităţi de utilizatori pe pieţe externe. În urma majorării de capital vor fi emise 185.500 de acţiuni noi 2P.

În prima etapă, acţionarilor înregistraţi în Registrul Acţionarilor la data de referinţă li se vor acorda drepturi de preferinţă, în baza cărora vor putea să subscrie acţiunile nou emise cu un discount de 25% pentru a-şi menţine participaţia în companie. Pentru achiziţia unei acţiuni noi la preţul astabilit în Prospect sunt necesare 5,68424 drepturi de preferinţă, se arată în comunicat.

Înaintea perioadei de subscriere, drepturile de preferinţă vor fi tranzacţionate prin piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. După încheierea perioadei de tranzacţionare, investitorii care deţin drepturi de preferinţă vor avea la dispoziţie o perioadă pentru subscriere. În situaţia în care rămân acţiuni nesubscrise în prima etapă a procesului, acţiunile rămase vor fi oferite într-un plasament privat adresat unui număr de maximum 149 de investitori individuali, se mai menţionează în comunicat.

Ambele etape ale procesului de majorare de capital vor fi gestionate de Goldring, brokerul care a intermediat listarea 2Performant la BVB la sfârşitul anului trecut.

Potrivit comunicatului, după finalizarea operaţiunii de majorare de capital, compania va începe programul de investiţii în al treilea trimestru al anului 2021.

Tot la adunarea 2Performant din 22 martie va fi supusă votului acţionarilor şi numirea unui Consiliu de Administraţie format din trei membri.

În prezent, compania este administrată de Dorin Boerescu în calitate de Administrator Unic, însă pentru pentru o mai bună guvernanţă corporativă, acţionarii majoritari au propus numirea unui Consiliu de Administraţie.

Primele candidaturi au fost deja publicate: Dorin Boerescu (CEO şi acţionar majoritar 2Performant), Anda Patzelt (avocat cu o experienţă de 20 ani, în prezent titular al Cabinetului de Avocatură Anda Patzelt) şi Iulian Cîrciumaru (Managing Partner V7 Capital, Preşedinte Holde Agri Invest, membru în Boardul consultativ al fondului de venture capital GapMinder şi al organizaţiei non-profit Ideo Ideis). Acţionarii pot, de asemenea, să propună şi alţi candidaţi, se arată în comunicat.

În 2020 compania 2Performant a intermediat peste un milion de vânzări pentru magazinele online din platformă, în creştere cu 28% faţă de anul anterior. Peste 55 de milioane de click-uri au fost înregistrate în cadrul platformei 2Performant pe tot parcursul anului trecut, ceea ce înseamnă că în medie afiliaţii au adus magazinelor înscrise în platformă peste 4,6 milioane de click-uri pe lună. La fiecare click generat de afiliaţi prin 2Performant, magazinele online au încasat aproape un euro din vânzări (mai precis 1 click = 0,9 euro), conform comunicatului.

.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb