PRINTR-O ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ ADOPTATĂ ASTĂZI  Codul de procedură intră în vigoare după Legea de degrevare a instanţelor

Ziarul BURSA #Politică / 30 ianuarie 2013

Victor Ponta a discutat cu ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, despre această soluţie şi a spus ieri că îl va suna şi pe preşedintele Traian Băsescu, aflat, momentan, în afara ţării.

Victor Ponta a discutat cu ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, despre această soluţie şi a spus ieri că îl va suna şi pe preşedintele Traian Băsescu, aflat, momentan, în afara ţării.

Guvernul va adopta astăzi o Ordonanţă de Urgenţă în care se va stipula că intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă se va face imediat după intrarea în vigoare a Legii privind degrevarea instanţelor, pentru a se elimina problema legată de termenele de aşteptare, a declarat ieri premierul Victor Ponta. Domnia sa a discutat cu minis­trul Justiţiei, Mona Pivniceru, des­pre această soluţie şi a spus ieri că îl va suna şi pe preşedintele Traian Băsescu, aflat, momentan, în afara ţării.

"Cred că soluţia - am discutat cu doamna Pivniceru, îl voi suna şi pe preşedinte - cred că soluţia este ca mâine (miercuri, n.r.) să adoptăm o Ordonanţă de Urgenţă în care să spunem că va intra Codul de procedură civilă în vigoare imediat după ce intră Legea adoptată azi ( Legea privid degrevarea instanţelor, n.r.)", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a precizat că, astfel, prin emiterea acestei OUG, se vor rezolva toate problemele de termene: "Şi atunci am rezolvat toate problemele de termene. Nu mai stăm sub această mare problemă a termenelor, că există termenul de contestare la Curtea Constituţională, după cele 20 de zile de promulgare şi nu are rost să stăm sub o presiune de o zi sau două. Practic, mâine spunem, când intră Legea adoptată azi şi de Camera Deputaţilor, legea privind degrevarea instaţelor, atunci intră şi Codul de procedură civilă şi am eliminat orice fel de problemă".

El a arătat că şi preşedintele Traian Băsescu îşi doreşte ca Legea privind degrevarea instanţelor să intre cât mai repede în vigoare, acest lucru fiind discutat la în­tâlnirea de la Cabinetului preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, dintre preşedinte şi liderii opoziţiei.

"Discuţia cu preşedintele va fi - că şi preşedintele şi-a dorit şi asta am discutat la acea întâlnire - să intre cât mai repede în vigoare şi atunci, când epuizăm procedurile, întâi trec acele zile de contestare la Curte, după aceea imediat Camera trimite către preşedinte şi sigur, preşedintele, după ce examinează, o promulgă", a spus Ponta.

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat, luni, în sesiune extraordinară, cu 307 voturi "pentru", 2 vo­turi "împotrivă" şi 3 abţineri, proiectul de lege privind degrevarea instanţelor judecătoreşti şi pregătirea punerii în aplicare a Codului de procedură civilă.

Deputaţii PDL, PNL, PSD, UDMR şi PPDD au precizat că susţin acest proiect care sprijină punerea în aplicare a Codului de procedură civilă şi este în concordanţă cu cerinţele europene. Camera a respins un amendament al PDL care propunea o reglementare în legătură cu pensiile de serviciu ale personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor şi parchetelor, pe motiv că nu face obiectul acestui proiect.

Camera Deputaţilor a rămas for decizional în legătură cu acest proiect.

Premierul Victor Ponta a precizat, în plen, că ideea intrării în vigoare la 1 februarie 2013 a acestui proiect era legată de MCV.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am si eu o intrebare. Daca acest cod ar putea ajuta persoanele care sunt arestate cu ceva? Sper sa intre si codul penal in vigoare mai repede, ca se tot amana de la un an la altul.Ast un rasp la intrebare,Multumesc !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb