ZIARUL BURSA

30 ianuarie 2013
Ediţia din 18.09.2024
Acţionarii Bursei, convocaţi în martie să decidă noua politică tarifară

AGA DUPĂ AGA Acţionarii Bursei, convocaţi în martie să decidă noua politică tarifară

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 30 ianuarie 2013

Acţionarii vor trebui să vină şi în aprilie la AGA de bilanţ 

Adrian Lupşan: "Ponderea comisioanelor fixe în veniturile BVB, numai 0,2%, faţă de 10-50%, în regiune"

Bursa de Valori Bucureşti şi-a convocat acţionarii, pe 13 martie, să decidă asupra noii politici tarifare propusă de conducere, precum şi adoptarea unui nou act constitutiv.

Tribunalul a decis insolvenţa "Oltchim"

ALERT Tribunalul a decis insolvenţa "Oltchim"

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 30 ianuarie 2013

UPDATE 17:22: Ministrul Economiei doreşte un pachet de măsuri menite să asigure o garanţie privind continuarea activităţii la Oltchim 

Ministrul Economiei Varujan Vosganian s-a întâlnit, astăzi, cu liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, liderul Sindicatului Liber, Mihai Diculoiu, cu liderul Sindicatului Unirea, Dumitru Marian, şi cu preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie, Achile Duţu, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

La finalul întâlnirii, s-a propus încheierea unui acord care să cuprindă un pachet de măsuri menite să asigure o garanţie privind continuarea activităţii la Oltchim.

Ministrul Economiei a mai avut, ieri, o serie de întrevederi cu reprezentanţii PCC, ai Sindicatului Victoria din cadrul Oltchim, conducerea executivă a acestei companii şi cu reprezentanţi ai creditorilor societăţii, se precizează în acelaşi comunicat.

În cadrul discutiilor cu reprezentantii companiei PCC a fost abordată susţinerea, de către aceşti acţionari, a insolvenţei Oltchim prin asigurarea materiilor prime necesare şi participarea la administrarea specială prin aport de lichidităţi.

Întrevederea cu liderul Sindicatului Victoria şi conducerea executivă a combinatului a avut ca subiect principal analizarea acţiunilor pe termen scurt şi modalităţile de asigurare a funcţionării curente a combinatului.

Ministrul Vosganian a discutat, de asemena, şi cu preşedintele Consiliului Judetean Vâlcea, Ion Cîlea, despre posibilităţile de continuare a activităţii în cadul societăţii.

La întâlnirea cu reprezentanţii creditorilor Oltchim, ministrul Economiei a invocat posibilitatea asigurării de către acestia de materii prime (regim tip lohn) şi de lichidităţi pentru asigurarea funcţionării în perioada următoare a companiei.

Ministrul Economiei se va mai întâlni şi cu creditorii si finanţatorii companiei cu scopul de a discuta condiţiile economice şi financiare concrete pentru continuarea activităţii în Oltchim.

Raport MCV: Există intimidări şi hărţuiri la adresa unor persoane din ANI, CC, ICCJ şi CSM

Raport MCV: Există intimidări şi hărţuiri la adresa unor persoane din ANI, CC, ICCJ şi CSM

F. A.Politică / 30 ianuarie 2013

UPDATE 19:06 Pivniceru: "Raportul MCV, unul pozitiv în ansamblul lui" 

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a caracterizat raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, publicat de Comisia Europeana, drept unul "pozitiv în ansamblul lui". Ministrul Pivniceru precizează că, potrivit raportului, ministerul a elaborat o strategie multianuală pentru intrarea în vigoare a celor 4 Coduri.

Volintiru: "Noul plan de reorganizare poate salva Fortus Iaşi"

RECURSUL LA FALIMENTUL FORTUS SE JUDECĂ MÂINE Volintiru: "Noul plan de reorganizare poate salva Fortus Iaşi"

EMILIA OLESCUPiaţa de Capital / 30 ianuarie 2013

Recursul la sentinţa de intrare în faliment a combinatului "Fortus" Iaşi, înaintat de creditori, va fi judecat mâine, în instanţă. Constantin Adrian Volintiru, preşedintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), creditorul majoritar al societăţii ieşene, are toată încrederea că recursul va fi admis de justiţie. Domnia sa ne-a declarat, într-un interviu, că noul plan de reorganizare a companiei este fezabil şi poate salva "Fortus" SA. La jumătatea anului trecut,Tribunalul Târgu Mureş a decis intrarea în faliment a combinatului, care se afla în insolvenţă din anul 2008.

Erik de Vrijer a declarat că ţara noastră nu va putea încheia un acord cu FMI fără să realizeze şi o înţelegere cu Comisia Europeană.

Acordul cu FMI, în prelungiri

ALEXANDRU SÂRBUMacroeconomie / 30 ianuarie 2013

Privatizarea "CFR Marfă", oferta secundară pentru "Transgaz" şi selecţia intermediarului pentru "CE Oltenia", printre obiectivele care trebuie realizate 

Acordul de tip preventiv pe care ţara noastră îl derulează cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) urmează să fie prelungit cu trei luni, evaluarea fiind programată să aibă loc la finele lunii iunie, prin votul acordat în Consiliul Director, a declarat şeful misiunii Fondului în România, Erik de Vrijer.

O cauză dreaptă, ca pretext?

AIPC CONTRA TRANSFORMĂRII RASDAQ CU FORŢA O cauză dreaptă, ca pretext?

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 30 ianuarie 2013

UPDATE 9.30: Precizări AIPC 

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital ne-a transmis următoarea precizare:

"Referitor la speculaţiile făcute de jurnalista Adina Ardeleanu în ziarul de astăzi, AIPC face următoarea precizare: demisia solicitată, luni, Consiliului BVB s-a făcut exclusiv datorită încercării ilegale de a restrânge abuziv drepturile investitorilor pe piaţa Rasdaq şi datorită nepublicării acestor demersuri care sunt în măsură să afecteze semnificativ preţul de tranzacţionare al acţiunilor listate pe această piaţă".

---

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital şi Bursa de Valori Bucureşti se află, de două săptămâni, în conflict deschis, pe tema modificării statutului pieţei "Rasdaq".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

UBS îşi mută traderii din Tokyo la Hong Kong

ALINA VASIESCUInternaţional / 30 ianuarie 2013

UBS AG, cea mai mare bancă din Elveţia, îşi mută echipa de traderi din sectorul derivatelor de la Tokyo la Hong Kong, anunţă purtătorul de cuvânt al unităţii, Eiko Noda, care nu a specificat numărul salariaţilor pe care îi priveşte această...

Topul staţiunilor de pe litoralul bulgăresc

Topul staţiunilor de pe litoralul bulgăresc

C.P.Companii / 30 ianuarie 2013

Pe primele 3 locuri se află Sunny Beach, Nisipurile de Aur şi Albena 

Circa 3600 de turişti români care au ales destinaţia Bulgaria în ultimii ani au realizat un top al staţiunilor de pe litoralul bulgăresc.

Gambitul Cameron

Cornel CodiţăEditorial / 30 ianuarie 2013

Cornel Codiţă

Partida nu este una de şah, ci Politică (cu P mare, obligatoriu!).

Lichiditate salvată de deal-uri

BVB şi RASDAQ Lichiditate salvată de deal-uri

Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2013

Titlurile Oltchim (OLT) au coborât cu 15% pentru a patra şedinţă consecutiv, într-o piaţă în scădere cu 0,79% şi al cărei rulaj a fost salvat de deal-uri cu acţiuni Fondul Proprietatea, SIF Moldova, Transelectrica, Vrancart, Ropharma şi Condmag.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 30.01.2013

V.R.Revista Presei / 30 ianuarie 2013

FINANCIAL TIMES

Furie în China, din cauza cerinţelor UE privind sectorul telecomunicaţiilor

Oficialii de top din sectorul comerţului din Europa au solicitat o cotă mai mare pe piaţa echipamentelor de telefonie din China, generând o...

Erik de Vrijer said that Romania will not be able to conclude an agreement with the IMF without an agreement with the European Commission as well.

The agreement with the IMF goes into extra time

ALEXANDRU SÂRBU (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 30 ianuarie 2013

The privatization of "CFR Marfă", the secondary offering for "Transgaz" and the selection of the intermediary for "CE Oltenia", are some of the objectives which must be achieved 

The stand-by agreement which Romania has...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo