PRINTR-UN PLASAMENT PRIVAT Firebyte Games a strâns aproape 4,93 milioane lei de la investitori

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 februarie 2021

Firebyte Games a strâns aproape 4,93 milioane lei de la investitori

Acţiunile producătorului de jocuri vor fi listate în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

Firebyte Games, subsidiară a BRK Financial Group (BRK), a strâns 4,928 milioane de lei de la investitori printr-un plasament privat încheiat ieri, reiese dintr-un raport al societăţii de intermediere din Cluj remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În cadrul operaţiunii, ce a constat într-o majorare de capital social prin emisiune de acţiuni cu aport în numerar, au fost vândute 8,8 milioane de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 0,1 lei/titlu şi un preţ de subscriere de 0,56 lei/titlu. Plasamentul a fost intermediat de BRK şi a avut o rată de suprasubscriere de 3,65 ori.

Firebyte Games este primul dezvoltator din zona de gaming din ţara noastră care se va lista în perioada următoare la Bursa de Valori Bucureşti în piaţa AeRO, iar capitalul atras de la investitori va fi folosit pentru dezvoltarea companiei cu două linii noi de business, se arată în raportul intermediarului din Cluj.

Monica Ivan, director general al BRK Financial Group a declarat: "Având în vedere misiunea noastră de a creşte piaţa de capital din România, ne bucurăm să vedem tot mai mulţi investitori dornici să investească în plasamente private, luând astfel parte la primele etape de listare ale unei companii. Firebyte Games, prin atragerea unei tranşe de finanţare, a făcut astăzi (n.r. ieri) un pas important spre listare şi spre alinierea la practicile de guvernanţă corporativă. Compania are un plan ambiţios de dezvoltare în perioada următoare, iar bursa va juca un rol important pentru finanţarea şi dezvoltarea companiei".  

Firebyte Games este un start-up înfiinţat de Ovidiu Stegaru în 2018 în Cluj-Napoca ce dezvoltă jocuri pentru device-uri mobile, iar la finele primelor nouă luni ale anului trecut BRK avea 70,93% din companie, conform ultimului raport trimestrial al brokerilor din Cluj.

În prezent Firebyte urmăreşte două direcţii generale : dezvoltarea jocurilor pentru partenerii externi într-un acord de tip "share revenue" şi dezvoltarea şi publicarea jocurilor casual in house. Între jocurile dezvoltate de Firebyte se numără Castle Siege, Cooking Story, Knitting Master, Monster Smash, Brick by Brick, Hoover Tank sau Recycling Master.

În 2019, Firebyte Games a avut o cifră de afaceri de circa 0,73 milioane de lei şi un profit net de 0,24 milioane lei, faţă de o pierdere de 0,96 milioane lei în 2018, potrivit site-ului listafirme.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. la cit a fost evaluat Firebyte Games in oferta de plasament privat? acesti 4,928 milioane de lei au fost platiti pentru 25%, 30%, 35% din Firebyte Games? stie cineva?

    1. 30%

      Inainte de plasament capitalul social era de 26.417.827 actiuni. Au emis 8.800.000 actiuni noi, ceea ce reprezinta 25% din c.s. dupa listare.

       

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb