Reluarea cursurilor în şcoli a mai crescut interesul angajaţilor din învăţământ pentru vaccinare. Dacă la începutul anului doar 47 % dintre profesori erau interesaţi să îşi facă vaccinul, acum, cifrele sunt în urcare, după reluarea semestrului doi. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a stabilit cu coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, ca, din a doua jumătate a lunii februarie, personalul din învăţământ să aibă "o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare". Ministrul afirmă că angajaţii din sistem au disponibilitate la vaccinare: "Am stabilit cu coordonatorul campaniei de vaccinare că, încă din a doua jumătate a acestei luni, personalul din învăţământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare. Îmi exprim încrederea că, prin responsabilitatea fiecăruia dintre cei implicaţi, în şcoli nu vor apărea focare şi nu vom fi nevoiţi să închidem şcolile după ce le-am deschis. Dacă şi unde vor apărea astfel de situaţii, vă asigur că nu vom ezita nicio clipă să luăm acele decizii care contribuie la siguranţa sanitară în România".
Pe de altă parte, ministrul a declarat că până în prezent nu au fost înregistrate cazuri de elevi cu simptome de coronavirus sau cazuri confirmate: "Suntem în legătură permanentă cu inspectoratele şcolare judeţene, deci în legătură permanentă cu toate şcolile. Suntem în cea de-a treia zi a semestrului II. Până acum nu au apărut nici măcar cazuri în care elevii să fi prezentat simptome, deci cu atât mai puţin cazuri confirmate care să genereze suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în clasa respectivă. Aceste evaluări vor fi făcute săptămânal, raportările din ziua de vineri vor fi luate ca referinţă pentru rata de infectare pentru a şti cum se derulează lucrurile în continuare. Evaluările sunt făcute cu cadenţă săptămânală, excepţie fiind, desigur, şi au fost astfel de situaţii, localităţile care intră în carantină, caz în care evaluarea nu mai e săptămânală şi şcoala intră, din păcate, în carantină odată cu întreaga localitate. (...) Îmi exprim încrederea că nu vor apărea focare. (...) Dacă şi unde vor apărea astfel de situaţii, aş vrea să vă asigur că, împreună cu Ministerul Sănătăţii, cu DSP-urile şi cu toţi cei îndrituiţi, nu vom ezita nicio clipă să luăm acele decizii care contribuie la siguranţa sanitară în şcolile din România". Cert este că faţă de luna septembrie, acum perspectivele sunt mult mai bune, în toamnă se închideau zeci de şcoli săptămânal din cauza infectărilor.
Sorin Cîmpeanu a mai anunţat că instituţia pe care o conduce şi Ministerul Sănătăţii vor reevalua purtarea măştii de protecţie în timpul orelor de sport, după ce a primit informări oficiale de la Bruxelles cu privire la modul în care alte ţări gestionează această situaţie. Sorin Cîmpeanu a precizat că majoritatea ţărilor europene nu impun masca la orele de sport: "Am cerut o situaţie cu privire la practicile europene - Austria nu solicită, Belgia nu solicită, Bulgaria nu solicită, Estonia, Finlanda, Suedia - nu solicită. Franţa nu solicită, dar are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în exterior. (...) Am găsit un singur exemplu în Europa - o regiune în Italia - în care se solicită purtarea măştii în timpul orei, dar decizia este în reevaluare. (...) Informarea este oficială, venită de la reprezentanţii de la Bruxelles". De asemenea, ministrul e explicat că în Luxembourg nu se poartă masca în timpul orei, ci doar de la vestiar până în sala de clasă. Cîmpeanu a precizat că se va cere şi punctul de vedere al medicilor de medicina sportivă, cei mai în măsură să se pronunţe în această situaţie.