PRIVATIZARE CU "SCÂNTEI" LA "ANTIBIOTICE": Interesele imobiliare ne pun în pericol producţia de medicamente

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 februarie 2008

AOAR susţine că se putea evita privatizarea "Antibiotice" Iaşi, prin listarea la Bursa de Valori Bucureşti a unor pachete limitate de acţiuni, în mai multe tranşe, pe o perioadă de doi, trei ani

Oamenii de afaceri consideră că strategia Guvernului de privatizare a societăţii "Antibiotice" Iaşi va pune în pericol producţia de medicamente a ţării.

Potrivit documentului de poziţie al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), referitor la derularea procesului de privatizare a "Antibiotice" Iaşi, presiunile şi profiturile din domeniul imobiliar vor trimite la dispariţie şi această producţie de maximă importanţă, favorizând creşterea importului de medicamente.

Reprezentanţii AOAR susţin: "Decizia de privatizare a unei societăţi profitabile nu este jus­tificată, în condiţiile în care ministrul Sănătăţii pretinde că se luptă pentru asigurarea cu medicamente a populaţiei. În cazul privatizării "Antibiotice" Iaşi, nu a fost făcută nicio evaluare a efectelor pe care aceas­ta le va avea asupra asigurării cu medicamente a pieţei autohtone şi nu se cunoaşte, până în prezent, poziţia Minis­terului Sănătăţii".

Oamenii de afaceri susţin că importurile sunt soluţia "salvatoare" pretinsă de promotorii privatizării, în condiţiile în care ne confruntăm cu o creştere accelerată a deficitului balanţei comerciale.

"Asociaţia respinge ferm actuala strategie de privatizare, prin licitaţie cu strigare, promovată de Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului, considerând această soluţie ca fiind una formală, birocrată şi care nu ia în considerare numeroasele implicaţii ale acestei privatizări", se arată în documentul de poziţie al AOAR.

Oamenii de afaceri mai consideră că politicile Ministerului Sănătăţii de a evita o situaţie de criză în farmacii sunt aberante. "Confruntat cu deciziile economice ale altor producători de medicamente care au anunţat scoaterea din fabricaţie a unei liste de medicamente solicitate de populaţie, ministrul Sănătăţii acceptă să crească preţurile acestor medicamente pentru a fi menţinute în fabricaţie", mai arată textul.

AOAR susţine că se putea evita privatizarea "Antibiotice" Iaşi, prin listarea la Bursa de Valori Bucureşti a unor pachete limitate de acţiuni, în mai multe tranşe, pe o perioadă de doi, trei ani. În acest fel, se eliminau suspiciunile deja formulate neoficial de reprezentanţii Comisiei Europene privind condiţiile în care au avut loc această privatizare, mai susţin reprezentanţii AOAR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb