Privatizarea sălilor de cinema - în discuţie la Guvern pînă la sfîrşitul acestui an

Ziarul BURSA #Cultură / 1 septembrie 2005

Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat ieri că privatizarea sălilor de cinema, o altă prioritate a activităţii sale ministeriale, va fi pusă în discuţie la Guvern pînă la sfîrşitul acestui an. Iorgulescu a precizat că este la curent cu problemele din cinematografie, care vor face obiectul unei ample analize şi, în funcţie de rezultate, se vor lua măsurile corespunzătoare.

Guvernul a adoptat, în data de 14 iulie, Ordonanţa privind cinematografia, care reglementează cadrul general de desfăşurare a activităţilor din domeniul cinematografiei, susţinerea dezvoltării industriei filmului, a culturii şi educaţiei cinematografice în România, modul de constituire şi de utilizare a resurselor financiare necesare pentru realizarea, distribuirea, exploatarea şi arhivarea creaţiilor cinematografice naţionale, administrarea bunurilor care fac parte din patrimoniul cinematografiei naţionale, precum şi organizarea Centrului Naţional al Cinematografiei ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale în domeniul cinematografiei. Referitor la acest document legislativ, Adrian Iorgulescu a subliniat că este foarte greu ca o lege să satisfacă pe toată lumea. "Sînt convins că vor fi şi persoane care vor avea de făcut anumite remarci, noi însă vom încerca să rezolvăm cît mai multe probleme din domeniul cinematografiei", a spus ministrul Culturii şi Cultelor, citat de Rompres.

Adrian Iorgulescu a mai precizat că există ideea de a relua proiectul lansat de predecesorul său, Mona Muscă, privind transformarea direcţiilor de cultură judeţene în inspectorate pentru patrimoniu şi formarea a opt direcţii de cultură pe regiunile de dezvoltare ale ţării, proiect respins de Marko Bela, dar va vedea "în ce măsură proiectul poate să aibă sau nu susţinere". "Nu pot să mă angajez în proiecte care nu au susţinere politică", a declarat Iorgulescu.

Despre alte planuri şi proiecte ministrul Culturii şi Cultelor va vorbi săptămîna viitoare într-o conferinţă de presă, care va avea loc după demararea Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu" din 4 septembrie. Despre acest eveniment important în viaţa muzicală românească Adrian Iorgulescu, preşedinte al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, a spus că există toate premisele ca festivalul să fie un succes. "Mi-aş dori ca acest important festival să aibă şi o mediatizare pe măsură. Cred că în mod real festivalul trăieşte nu numai prin ceea ce este el din punct de vedere al conţinutului, ci şi prin modul în care el transpare în conştiinţa publicului", susţine ministrul Culturii şi Cultelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb