PRO BCA: Reducerea salariilor bugetarilor, măsură ineficientă fără combaterea evaziunii

A.T.
Macroeconomie / 15 mai 2010

Măsurile propuse de Guvern pentru reducerea salariilor din sectorul bugetar reprezintă, pe termen scurt, una dintre acţiunile care pot contribui, doar într-o anumită măsură, la reducerea dezechilibrului dintre veniturile la buget şi cheltuielile angajate de către stat. Însă, în absenţa unei adevărate restructurări la nivelul organismelor de stat, reducerea salariilor nu va face decât să mai amâne problemele cu care se confruntă ţara noastră, arată conducerea Asociaţiei Producătorilor de BCA (PRO BCA), într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Ieşirea din criză a ţării noastre şi intrarea ei într-o perioadă de dezvoltare durabilă necesită, în mod imperios, crearea unui nou cadru decizional la nivel macroeconomic, care să permită implicarea în mod real a asociaţiilor patronale, pe fiecare domeniu de activitate, în orice decizie economică.

Pe termen foarte scurt, conducerea PRO BCA consideră obligatorie luarea de măsuri dure pentru combaterea evaziunii fiscale, (incluzând aici şi combaterea sistemului de plată parţial pe cartea de muncă şi parţial la negru). Însă, Executivul trebuie să facă trecerea de la nivelul general al declaraţiilor la acţiuni concrete şi concertate. Marius Marin, directorul executiv al Asociaţiei PRO BCA, a declarat: "Subliniem, din nou, că nu se poate vorbi de eradicarea evaziunii fiscale dacă nu se iau măsuri dure pentru eliminarea infracţiunilor economice generate de emiterea de instrumente de plată fără acoperire. Din păcate, acest fenomen a căpătat o amploare extrem de mare în partea a doua a anului 2009 şi începutul anului 2010, astfel încât este necesară modificarea în regim de urgenţă a legislaţiei în vigoare pentru ca incidentele de plată să fie încadrate în mod explicit ca infracţiuni".

Domnia sa a precizat că este necesară şi modificarea Legii 31/1990 republicată privind societăţile comerciale şi a Legii 85/2006 pentru ca, în cazul insolvenţelor frauduloase sau al incidentelor de plată, să poată fi atrasă în solidar şi responsabilitatea acţionarilor/asociaţilor/administratorilor companiilor implicate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb