Pro TV lansează o petiţie de susţinere a participării lui Ovidiu Anton la Eurovision

Diana Popescu
Miscellanea / 27 aprilie 2016

Pro TV lansează o petiţie online pentru susţinerea participării lui Ovidiu Anton la concursul Eurovision din acest an, potrivit unui comunicat al televiziunii remis redacţiei.

În contextul evenimentelor recente legate de excluderea României de la Eurovision 2016, Pro TV şi Ovidiu Anton au decis să trimită o scrisoare deschisă către European Broadcasting Union (EBU), prin care îi invită pe reprezentanţii acestei asociaţii media să-şi reconsidere decizia şi să caute împreună soluţii pentru participarea lui Ovidiu Anton la concursul din Stockholm şi pentru ca Pro TV să poată difuza competiţia cântecului european.

"Respectăm decizia recentă luată de EBU în ceea ce priveşte acest subiect. Însă, credem că măsurile luate au un impact negativ asupra participantului, telespectatorilor şi României. Ovidiu şi echipa lui au investit multă energie şi timp pentru a se pregăti pentru acest eveniment, având susţinerea juriului şi a românilor care l-au votat. Este nedrept să fie retras din competiţie în acest stadiu avansat, cu doar două săptămâni înainte de semifinale. Eurovision este perceput ca un eveniment important la nivel naţional, iar telespectatorii români nu ar trebui privaţi de oportunitatea de a-l vedea. Astfel, excluderea lui Ovidiu este o pedeapsă acordată întregii ţări, nu unei televiziuni. Europa trebuie să fie unită, iar această competiţie este exemplul perfect", a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV.

La rândul său, Ovidiu Anton a afirmat că este pregătit pentru concurs.

"În ultimii 6 ani am participat constant la Selecţia Naţională Eurovision cu dorinţa de a câştiga şi de a merge mai departe în finala internaţională, aşa încât sunt mai pregătit ca oricând să urc pe scena concursului. Am muncit mult în toţi aceşti ani şi mai ales în ultima perioadă, punând la punct un show cât mai bun pentru Stockholm. Vreau să le mulţumesc încă o dată românilor pentru încrederea cu care m-au investit prin voturile lor, îmi doresc mult de tot să am ocazia să le pot demonstra că au avut dreptate. Le mulţumesc din suflet şi miilor de oameni care m-au susţinut în ultimele zile cu mesaje şi petiţii online, înseamnă enorm pentru mine. Nu în ultimul rând, doresc să mulţumesc PRO TV pentru această iniţiativă generoasă", a declarat Ovidiu Anton, câştigătorul selecţiei naţionale Eurovision 2016.

CEO-ul postului de televiziune Pro TV a precizat că a trimis scrisoarea în atenţia conducerii EBU - Ingrid Deltenre, director general, Jon Ola Sand, supervizor executiv la Eurovision, şi Martin Osterdahl, producător executiv Eurovision 2016.

În scrisoarea transmisă către EBU se precizează că România are o puternică legătură emoţională cu concursul Eurovision, legătură care a pornit chiar din primii ani după Revoluţie, participarea la această competiţie fiind percepută ca dovada includerii în comunitatea europeană.

"Telespectatorii din România l-au ales pe Ovidiu Anton să fie reprezentantul ţării la Stockholm, iar momentul pregătit de el este aşteptat de întreaga ţară. Piesa «Moment of Silence» are un mesaj puternic, şi anume importanţa unui sistem politic corect şi imparţial, un subiect de actualitate, care este prezent în lupta românilor împotriva corupţiei. Retragerea din competiţie reprezintă o mare dezamăgire pentru Ovidiu şi pentru susţinătorii săi din România, după toate eforturile depuse pentru a ajunge în acest punct", se arată în scrisoare.

În finalul documentului, reprezentanţii postului Pro TV îşi reiterează disponibilitatea pentru discuţii cu conducerea EBU, precizându-se că, chiar dacă timpul rămas până la evenimentul de la Stockholm este scurt, se speră găsirea unei modalităţi realiste prin care Ovidiu să rămână în concurs.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb