Procesul în care este judecat liderul PSD, Liviu Dragnea, va fi reluat de instanţa supremă

M.I.
Anticorupţie / 5 septembrie 2017

Procesul în care este judecat liderul PSD, Liviu Dragnea, va fi reluat de instanţa supremă

Mai multe persoane protestează în faţa instituţiei

----

Actualizare 15:48

Procesul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman, va fi reluat de la zero, au decis, astăzi, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Decizia a fost luată în condiţiile în care judecătoarea Anamaria Dascălu nu va mai face parte din acest complet, fiind înlocuită de Constantin Epure, transmite News.ro.

Astfel, a fost invocată o decizie a CEDO, fiind pusă în discuţie din oficiu reluarea procesului. Avocaţii au fost de acord cu reluarea procesului, astfel că instanţa supremă a stabilit un nou termen pentru data de 3 octombrie.

Primul termen pe fond al acestui proces a fost în 31 ianuarie.

------

Cincisprezece persoane protestează, azi după-amiază, în faţa sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde de la ora 15:00 are loc un nou termen în procesul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman.

Pe trotuarul de vizavi de sediul ICCJ, 15 oameni scandează lozinci împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea, potrivit News.ro. Ei au adus manechinele cu fotografiile lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, în zeghe, folosite la protestele din Piaţa Victoriei, iar un bărbat agită o pereche de cătuşe.

Pentru acest termen a fost citată Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, pentru a spune personal că nu doreşte să dea declaraţii în proces, aşa cum a anunţat prin avocaţi, însă aceasta nu s-a prezentat la proces.

În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, fiind acuzat alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cu ce am pacatuit noi romanii ca sa avem de ales intre cei trei puscariabili Basescu, Dragnea si Orban? Chiar sistemul politic si fortele care il manevreaza din spate ne impun sa votam doar puscariabili? Altefel nu ii pot controla?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb