Procesul Rompetrol, la a cincea amânare

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Legislatie / 26 ianuarie 2007

Procesul Rompetrol, la a cincea amânare

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au amânat, ieri, pentru 6 februarie, procesul Rompetrol, pentru ca avocatul din oficiu al lui Sorin Pantiş, Elena Păunescu, să poată studia dosarul în vederea pregătirii apărării.

Dosarul Rompetrol, aflat pe rolul Secţiei I Penală din cadrul Tribunalului Bucureşti, a fost astfel amânat pentru a cincea oară. Instanţa de judecată a sfătuit-o pe Elena Păunescu, avocat din oficiu care o reprezintă şi pe Ioana Maria Vlas în dosarul FNI, precum şi pe ceilalţi avocaţi din dosarul Rompetrol, să studieze actele dosarului cât de des este posibil, pentru a nu se tergiversa cauza, informează NewsIn.

Completul de judecată, care are pe rol şi dosarul RAFO, a hotărât, la fel ca şi în dosarul în care este inculpat omul de afaceri Ovidiu Tender, ca termenele să se succeadă din două în două săptămâni, datorită complexităţii celor două cauze.

La termenul de ieri, avocatul lui Sorin Roşca Stănescu, a cerut ca acelaşi complet care se ocupă de Rompetrol să judece şi plângerea formulată de directorul cotidianului Ziua împotriva deciziei procurorilor de disjungere a cauzei ce îi priveşte pe George Stephenson şi Collin Hart, care nu au fost încă trimişi în judecată de anchetatori.

George Pabu, avocatul lui Sorin Roşca Stănescu a declarat, ieri că nemulţumirea celui pe care îl reprezintă constă în faptul că aceştia doi sunt încă cercetaţi de procurori, pe când ceilalţi inculpaţi, printre care şi el, sunt trimişi în judecată. "Ei nu pot fi nici trimişi în judecată pentru că sunt încă cercetaţi de procurori şi nu pot fi chemaţi la audieri în calitate de martori, deoarece sunt inculpaţi în această cauză", a explicat avocatul lui Sorin Roşca Stănescu.

Partea de dosar care-i priveşte pe cei trei americani implicaţi în cazul Rompetrol a fost disjunsă de restul dosarului, trimis în instanţă la începutul lunii septembrie 2006. Cauza privindu-l pe fostul director al Rompetrol, John Works, împotriva căruia începuse urmărirea penală pentru înşelăciune în convenţii, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu, a fost disjunsă în 6 iunie 2006.

Phil Stephenson, Colin Hart şi Irina Popovici, fost vicepreşedinte al CNVM, au fost separaţi prin rechizitoriul trimis în instanţă, vineri.

Pentru toţi cei trei americani din Rompetrol, procurorii au invocat aplicarea art. 8 din Tratatul de asistenţă judiciară între România şi Statele Unite, articol ce se referă la audierea învinuiţilor prin comisii rogatorii.

Anchetatorii au precizat în rechizitoriu că "această disjungere se impune motivat pentru că inculpaţii Phil Stephenson şi Colin Hart s-au sustras anchetei desfăşurate, împrejurare în care parchetul a solicitat luarea măsurii arestării preventive având în vedere şi acest temei". "S-a reţinut că inclupaţii au comunicat schimbarea adresei în SUA, după ce au părăsit teritoriul României, ceea ce a împiedicat luare unor măsuri legale de asigurare a prezenţei lor şi efectuarea actelor procedurale în cursul urmăririi penale", au susţin procurorii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb