PROCESUL STERLING: Boc către Tăriceanu: "Hoţul strigă hoţii"

(F.A.)
Ziarul BURSA #Politică / 20 februarie 2009

Boc către Tăriceanu: "Hoţul strigă hoţii"

Premierul vrea să câştige procesul intentat de Tăriceanu

Primul-ministru Emil Boc este hotărât să câştige procesul pe care fostul şef al Executivului Călin Popescu-Tăriceanu l-a intentat împotriva sa în legătură cu cazul Sterling. "Eu abia aştept să câştig procesul şi îi transmit domnului Tăriceanu că hoţul strigă hoţii, atât şi nimic mai mult"", a afirmat, ieri, premierul Emil Boc, citat de Agerpres.

Declaraţiile lui Boc vin în contextul în care preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri seara, că îi mai acordă timp primului-ministru Emil Boc pentru a-şi retrage acuzaţiile la adresa sa cu privire la afacerea Sterling, în caz contrar urmează să continue acţiunea pe care a intentat-o în instanţă.

Tăriceanu a cerut, în instanţă, daune de câte 100.000 de lei primului-ministru Emil Boc şi deputatului PSD Iulian Iancu pentru acuzaţiile aduse în cazul Sterling.

La rândul său, Emil Boc afirma, tot miercuri, că abia aşteaptă să câştige procesul, iar banii pe care îi va obţine în instanţă îi donează unor unităţi de asistenţă socială.

Bugetul, gata vineri

Referindu-se la proiectul de buget, premierul Emil Boc a arăta că acesta ar putea să primească votul final în Parlament cel mai târziu vineri, adăugând că bugetul are ca ţintă protejarea locurilor de muncă.

Premierul a arătat că Guvernul a alocat pentru investiţii în infrastructura din transporturi, sănătate, învăţământ, reabilitare termică a blocurilor peste 10,2 miliarde de euro care vor intra în economia românească. Boc a menţionat că, dacă toate solicitările ordonatorilor de credite ar fi acceptate, s-ar ajunge la un deficit bugetar de cel puţin 9%.

În ce priveşte o eventuală înţelegere între parlamentarii coaliţiei şi cei ai PNL pentru acceptarea unor amendamente ale acestora, premierul a arătat că nu este treaba lui intervină în mecanismul Legislativului.

Sprijin pentru pasajul Basarab

Guvernul va sprijini Primăria Capitalei pentru ca pasajul Basarab să fie declarat de utilitate publică, a mai anunţat premierul Emil Boc.

Premierul a precizat a avut deja o discuţie cu primarul Sorin Oprescu şi se va consulta pe această temă şi cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

Emil Boc a explicat: ""Aşteptăm hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru ca Guvernul să emită o hotărâre pentru sprijinirea procedurilor de expropriere pentru cauză de utilitate publică.Este un proiect extrem de important pentru Capitală"".

Pasajul Basarab trebuia finalizat în februarie 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb