ProCredit Bank lansează ProGreen Aniversar

S.B.
Bănci-Asigurări / 18 octombrie 2022

ProCredit Bank lansează ProGreen Aniversar

ProCredit Bank lansează primul pachet de cont curent verde pentru persoane fizice.

Denumit strategic ProGreen Aniversar, în contextul celor 2 decenii de activitate bancară în România, noul produs oferă clienţilor siguranţa că activitatea lor financiară nu va susţine proiecte care au un impact negativ asupra mediului.

ProGreen Aniversar este destinat persoanelor fizice care doresc să susţină dezvoltarea unei economii sustenabile şi care înţeleg că banii din conturile lor contribuie indirect la activitatea de finanţare pe care băncile comerciale o desfăşoară.

Prin încasări în conturile ProGreen, clienţii susţin exclusiv portofoliul de credite verzi al bancii, care, la final de Q2 2022, depaşea 22% din volumul total al creditelor în derulare. Noul cont vizează proiecte relevante, precum investiţii în energie regenerabilă, utilaje şi echipamente cu eficienţă energetică ridicată, locuinţe durabile, producţie şi agricultură sustenabile sau investiţii în industriile de reciclare.

Toate acestea sunt evaluate pe criterii clare de către echipele ProCredit Bank, care aplică metodologii de analiză detaliate, menite să estimeze atât consecinţele ecologice, cât şi sociale ale fiecărui proiect, pe o perioadă mai vastă, premergătoare solicitării creditelor.

"Acum 15 ani, ProCredit Bank a fost una dintre primele bănci comerciale din România care a ales calea sustenabilităţii. De atunci, angajamentul nostru pentru politici bancare etice, verzi, a devenit tot mai puternic, iar, în prezent, green banking-ul este parte din ADN-ul ProCredit. Completarea ofertei bancare cu un cont curent verde, destinat persoanelor fizice, este un pas natural şi necesar, care întăreşte poziţia noastră, de bancă orientată către dezvoltarea sustenabilă a societăţii. Prin noul pachet aniversar ne luăm un angajament ferm atât faţă de clienţi, cât şi faţă de mediu. Fiecare cont ProGreen va contribui la dezvoltarea portofoliului de credite verzi, fondurile rulate prin acestea fiind alocate doar proiectelor sustenabile. Principalul nostru obiectiv pentru ProGreen este acela de a ajunge în punctul în care putem susţine creditarea verde exclusiv din volumul fondurilor provenite din aceste conturi. Odată cu lansarea pachetului ProGreen Aniversar, banca închide cercul sustenabilităţii şi face apel atât la clienţii săi, cât şi la publicul larg de a se alătura activitaţii de susţinere a mediului înconjurător prin utilizarea unor servicii financiare cu adevărat durabile.", a declarat Ştefan Manole, Director General ProCredit Bank.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb