Procurorii DIICOT au descins la "Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii"

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 12 februarie 2016

Casa de Avocatură: "Investigaţia nu ne vizează"

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au descins ieri, la casa de avocatură "Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii".

Surse judiciare susţin că, deşi aveau mandate de percheziţie, procurorii nu făcut altceva decât să ridice documente. La rândul lor, reprezentanţii Casei de Avocatură ne-au transmis: "Nu a fost vorba de o percheziţie, ci de o procedură legală de ridicare a unor documente referitoare la tranzacţiile unui client. Documentele au fost puse la dispoziţia organelor de cercetare cu celeritate şi în conformitate cu dispoziţiile legale. Investigaţia nu vizează firma de avocatură şi nici pe avocaţii acesteia.

Procurorii DIICOT au anunţat, într-un comunicat de presă, că efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat, constituit cu scopul de a prejudicia creditorii a două societăţi comerciale având ca obiect de activitate comerţul cu produse farmaceutice, prin crearea intenţionată a stării de insolvenţă, iar mai apoi a falimentului firmelor, activele acestora fiind preluate de către o altă societate comercială controlată de către aceleaşi persoane, prin intermediul unor societăţi comerciale cu sediul în Olanda şi Cipru. Conform DIICOT, prin ordonanţa din data de 18 mai 2015 a fost începută urmărirea penală "in rem" pentru comiterea infracţiunilor constituire de grup organizat, delapidare şi bancrută frauduloasă.

Procurorii au mai spus, în comunicatul de presă, că au efectuat o efectuează o percheziţie la sediul casei de avocatură pentru ridicarea de înscrisuri, în baza cărora două dintre respectivele societăţi comerciale au efectuat în contul acesteia un număr de 17 transferuri bancare, în vederea stabilirii scopului pentru care au fost efectuate aceste plăţi.

Dosarul este instrumentat împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

În cele 17 tranzacţii bancare se pare că au fost transferate aproape 37 de milioane de lei.

Procurorii DNA s-au prezentat, în luna decembrie, la sediul firmei "Ţuca Zbârcea & Asociaţii" şi au solicitat "punerea la dispoziţie a unor documente şi informaţii legate de activitatea unui client" căruia societatea "i-a acordat asistenţă juridică, mai cu seamă documente din anii 2006-2007".

Reprezentanţii societăţii de avocatură au precizat, la acea vreme, că informaţiile şi documentele solicitate au fost prezentate cu promptitudine organelor de anchetă şi că nu au fost solicitate informaţii referitoare la orice alţi clienţi ai societăţii, care nu face obiectul cercetărilor.

"În timpul verificărilor, am aflat cu consternare de învinuirile aduse unuia dintre colegii noştri, Robert Roşu, învinuiri ce privesc exclusiv prestarea de servicii profesionale şi care, potrivit legii, nu pot face obiectul răspunderii penale. Robert Roşu este un avocat remarcabil, cu o reputaţie profesională ireproşabilă. Colegul nostru a acordat servicii juridice în deplină conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat. Vom colabora pe deplin cu autorităţile pentru clarificarea cât mai rapidă a situaţiei", se mai spune în comunicat.

Societatea de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii transmite, într-un comunicat, că avocatul Robert Roşu, pus sub urmărire în dosarul retrocedărilor, a acordat servicii juridice conform legii şi că prestarea de servicii profesionale nu poate face obiectul răspunderii penale.

Remus Truică, Dan Andronic, Robert Roşu, Marius Marcovici şi Claudiu Mateescu au fost reţinuţi, în decembrie, de procurorii DNA, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov, cu un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro.

Ulterior, Curtea de Apel Braşov a decis plasarea în arest la domiciliu a omului de afaceri Remus Truică şi a avocatului Robert Roşu de la societatea Ţuca Zbârcea şi Asociaţii, precum şi controlul judiciar pentru 60 de zile în cazul lui Dan Andronic, Marius Marcovici şi Claudiu Mateescu.

În acelaşi dosar, a fost reţinut şi Prinţul Paul al României, iar preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole Gheorghe Sin a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA.

Potrivit documentelor anchetatorilor, Prinţul Paul de România a pretins că este îndreptăţit la mai multe proprietăţi, în calitate de descendent în linie directă al lui Carol al II-lea al României (nepot din fiu), dar şi în calitate de cumpărător al drepturilor succesorale ale Prinţesei Elena a României, pe care le-a achiziţionat conform unui contract de vânzare-cumpărare din 2001.

Pentru că demersurile făcute în justiţie, din 2002, au rămas fără rezultat şi având nevoie de "oameni mai puternici, mai bine ancoraţi politic", care să intervină "pentru retrocedarea proprietăţilor solicitate fără drept", din noiembrie 2006, Prinţul Paul ar fi apelat la Remus Truică.

El i-a promis acestuia şi asociaţilor lui din grupul infracţional (între care inculpaţii Roşu Robert, Marcovici Andrei Marius, Mateescu Lucian, Andronic Dan) o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucureşti şi din alte judeţe din ţară sau asupra judecătorilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. „Compania Impact Developer & Contractor, dezvoltatorul ansamblului rezidenţial Greenfield din Băneasa, a plătit 9 mil. euro pe un teren în suprafaţă de peste 26.000 mp de pe Bulevardul Barbu Văcărescu din Bucureşti unde vrea să construiască un cartier rezidenţial cu circa 1.000 de apartamente.

    Terenul achiziţionat face parte dintr-un lot mai mare de 7,9 hectare, pe care funcţionează şi complexul de divertisment Zone Arena. Impact a achitat integral cei 9 mil. euro la semnarea contractului din sumele încasate în urma majorării de capital social realizată în iulie, iar tranzacţia a fost asistată de casa de avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii.”. CU ALTE CUVINTE TOTI CEI CARE INTRA INTR-O LEGATURA CU IMPACT-ul SFARSESTE PROST !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb