Procurorii DIICOT au destructurat o reţea de proxenetism şi trafic de minori, din Timişoara

Marius Constantin
Anticorupţie / 19 iunie 2015

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) efectuează cercetări faţă de suspecţii Mînzu Paul Vasile, Gîţan Ovidiu, Torj Ovidiu, Bală Gheorghe, Tiron Firu, Iacuşi Amarildo Alin, Ardelean Dan Călin, Handke Giuseppe şi Muczi Attila, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire/aderare la un grup infracţional organizat, trafic de minori, proxenetism, pornografie infantilă şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

Totodată, procurorii DIICOT efectuează cercetări faţă de suspectul Tomuş Nicolae Aurelian, judecător în cadrul Judecătoriei Timişoara, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea serviciilor unei persoane exploatate şi şantaj şi faţă de suspecţii Popescu Adrian şi Boţ Petru pentru săvârşirea infractiunii de folosirea serviciilor unei persoane exploatate, arată un comunicat DIICOT.

Anchetatorii consideră că, începând cu anul 2014, pe raza municipiului Timişoara şi Arad, s-a constituit un grup infracţional organizat cu preocupări pe linia exploatării sexuale a persoanelor minore şi majore în folosul lor financiar.

S-a reţinut că membrii grupului infracţional au racolat şi recrutat eleve de liceu prin metoda "loverboy" pe care ulterior le determinau să practice prostituţia în folosul lor financiar contra unor sume cuprinse între 200-600 lei.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că suspecţii Mînzu Paul Vasile, Gîţan Ovidiu, Torj Ovidiu şi Bală Gheorghe au racolat minore, până în prezent fiind identificate peste 25 victime, cu vârste cuprinse între 15-17 ani, prin intermediul reţelei de socializare Facebook, pe care le ademeneau prin diverse metode, profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau.

Procurorii precizează că persoanele vătămate erau de regulă plasate unor persoane importante cu atribuţii în domeniul juridic (judecători, avocaţi), medical, şi în rîndul celor care asigurau ordinea (agenţi de poliţie) iar în cazul în care minorele doreau să întrerupă legătura cu membrii grupării, suspecţii recurgeau la şantaj ameninţând victimele că vor prezenta membrilor de familie unele filme compromiţătoare cu acestea.

Din probele administrate de anchetatori, a rezultat că suspectul Tomuş Nicolae Aurelian a ameninţat o victimă, cu darea în vileag a unor situaţii compromiţătoare pentru ea (scene erotice filmate, dezvăluirea imoralităţii victimei) în scopul de a o determina să continuie relaţia sexuală pe care suspectul o întreţinea cu aceasta.

Procurorii DIICOT au dispus măsura reţinerii faţă de 5 persoane şi măsura controlului judiciar faţă de 7 persoane.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. EXCELENT ! Sper ca toti judecatorii, procurorii si politistii care au abuzat de minore vor fi dati afara din sistemul de justitie si numele si faptele lor vor fi facute publice. Incet, incet, societatea se curata. Daca niste nemernici au ajuns in sistemul juridic, nu este normal sa ramana in continuare si sa fie privitei ca persoane de baza ale societatii. Sunt doar infractori camuflati.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb