Procurorii DNA au trimis în judecată, la Sibiu, 9 persoane de la FNI

F. A.
Miscellanea / 22 martie 2011

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba, au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Vlas Ioana Maria, preşedinte - director general la SC SOV Invest SA (societatea de administrare a Fondului Naţional de Investiţii), Petrescu Marian, preşedinte - director general al SC SOV Invest SA, Sima Mihaela, director economic al SC SOV Invest SA, toţi cu antecedente penale, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de înşelăciune în formă continuată, faptă comisă în dauna a 5363 părţi vătămate investitori FNI, arată un comunicat remis redacţiei.

Au mai fost trimişi în judecată Andrei Marius, cenzor extern independent al SC SOV Invest SA, Bătrân Gravil, membru al Consiliului de Administraţie (C.A) al SC SOV Invest SA, Diţă Ioan, membru al C.A. al SC SOV Invest SA, Negură Gheorghe, membru al Consiliului de Încredere (organism de reprezentare al F.N.I. în raporturile cu SC SOV Invest SA - societate de administrare a F.N.I), Ionescu Muscel Ianculescu Mircea, membru al Consiliului de Încredere, Costescu Mircea, membru al Consiliului de Încredere, toţi cu antecedente penale, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de complicitate la înşelăciune în formă continuată, faptă comisă în dauna a 5.363 părţi vătămate investitori F.N.I.

Faptele pentru care cei nouă inculpaţi sus menţionaţi au fost cercetaţi şi trimişi în judecată în prezenta cauză au la bază plângerile investitorilor FNI cu domiciliul pe raza Municipiului Sibiu, fiind introduse la organe judiciare de pe această zonă, respectiv fapte de înşelăciune comise în dauna unui număr de 5.363 părţi vătămate. Faptele respective constituie acte materiale din conţinutul aceleiaşi infracţiuni de înşelăciune pentru care cele nouă persoane fost judecate şi condamnate definitiv în cursul anului 2009, într-o altă cauză, privind activitatea Fondului Naţional de Investiţii (F.N.I). Aceste plângeri au rămas în nelucrare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu un interval de timp îndelungat, fiind declinate la data de 6 martie 2008 la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru continuarea cercetărilor, având în vedere modificările legislative intervenite privind competenţa de soluţionare. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Sibiu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb