Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Radu Mazăre extinderea acuzaţiilor în cazul său

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 9 august 2007

Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Radu Mazăre extinderea acuzaţiilor în cazul său

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat, ieri, la ieşirea de la DNA, că procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă faptul că au fost extinse acuzaţiile în dosarul privind retrocedările făcute de primărie în timpul mandatului său. "Am venit pentru ca procurorii să îmi înmâneze ordonanţa cu toate acuzaţiile, complet nelegale, făcute la comandă politică. (...) Au extins acuzaţiile pentru că am fost mână în mână 37 de oameni - primari, directori, funcţionari ai primăriei, notificatori, oameni care au cumpărat ulterior pământ de la aceştia, oameni de la cadastru etc", a declarat Radu Mazăre, citat de Rompres. Edilul municipiului Constanţa a precizat că una dintre acuzaţiile aduse de procurori este aceea potrivit căreia ar fi retrocedat domeniul public al statului. "Nu există nicio plângere, nicio declaraţie care să mă învinuiască pe mine sau pe unul dintre noi. Este numai o autosesizare şi sunt supoziţii şi rapoarte ale DNA. Nu există nimic nou în acest dosar", a adăugat Mazăre.

Totodată, edilul Constanţei a mai declarat că este acuzat de abuz în serviciu şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, împreună cu alte 36 de persoane, toate urmărite penal. În acest context, Radu Mazăre consideră că, în mod categoric, va fi trimis în judecată, deoarece "se vrea să se facă vâlvă, pentru că aşa este politica în România".

Primarul municipiului Constanţa a mai susţinut că preşedintele Traian Băsescu i-ar fi trimis "nişte emisari" pentru a purta discuţii şi pentru "a cădea la pace" cu şeful statului, precizând doar că aceşti emisari sunt foşti miniştri.

De altfel, la intrarea în sediul DNA, Radu Mazăre a susţinut că a fost citat de procurorii anticorupţie după ce preşedintele Traian Băsescu a aflat, zilele trecute, în timp ce participa la ceremonia de botez a unei nave la Constanţa, că într-un sondaj IMAS, publicat într-un ziar local, Mazăre ar obţine 65% din voturi la alegerile locale, iar următorii doi contracandidaţi 3% şi, respectiv, 1%. "Când preşedintele Traian Băsescu a văzut, acum 10 zile, lucrul acesta, a dat telefon pe firul scurt la domnul Daniel Morar (procurorul şef al DNA - n.r.) şi urmarea a fost că acum trei zile am început să primim citaţii, 37 de persoane pentru acelaşi mort dezgropat de la groapă, adică un dosar cu retrocedări subevaluate", a afirmat Radu Mazăre.

Primarul municipiului Constanţa a mai fost audiat în acest dosar pe 1 martie, prilej cu care procurorii anticorupţie i-au prezentat edilului constănţean un raport de expertiză a activităţii sale din primărie, acesta apreciindu-l drept "o bazaconie făcută la comandă politică".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb