Procurorul Mihaiela Moraru Iorga, revocată din DNA pe motiv că nu a înregistrat un denunţ, a susţinut, joi, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii, că Dinu Pescariu ar fi denunţat, de fapt, un posibil trafic de influenţă din partea unui fost prim-ministru.
Potrivit informaţiilor Antena 3, fostul premier la care a făcut referire doamna Iorga este Emil Boc, iar dosarul ar fi fost închis.
Mihaiela Moraru Iorga a mai susţinut, în plenul CSM, că cererea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, de revocare a sa din DNA este un adevărat fals intelectual: "Cererea de revocare este un adevărat fals intelectual. În cererea de revocare se precizează că denunţătorul Pescariu Dinu Mihail a denunţat la data de 14.10.2016 o persoană pe nume Vanesa Iusuf şi pe martor şi pe cumpărătorul de influenţă Florică Claudiu, aspect neadevărat. Dacă Inspecţia Judiciară ar fi verificat sau dacă Secţia de procurori ar fi solicitat acest document, ar fi văzut că Pescariu Dinu Mihail, şi nu voi merge mai departe să dau date, a denunţat o cu totul altă persoană, a denunţat un posibil trafic de influenţă săvârşit de un fost prim-ministru şi s-a denunţat pe el ca şi cumpărător de influenţă".
La ieşirea de la CSM, Mihaiela Moraru Iorga a spus că nu doreşte să facă mai multe precizări decât cele făcute în plenul CSM.
"Eu am spus că există o diferenţă între ceea ce s-a scris în referatul de revocare şi ceea ce este în realitate în documente. Am spus şi acolo că divulgarea unor date din dosare penale mi-ar putea atrage o faptă penală. Orice procuror care stă cu sabia revocării deasupra capului fără să aibă posibilitatea să se apere este un procuror lipsit de independenţă. Nu o să facă niciodată ce simte să facă într-un dosar, ci ceea ce simte că se doreşte. Dacă DNA-ului i se pare normal să dea detalii care sunt nereale într-o cerere de revocare, sunt obligată să mă apăr. Toate demersurile mele din momentul revocării şi până în prezent nu au fost împotriva DNA", a mai spus Mihaiela Moraru Iorga.
Procurorii Mihaiela Moraru Iorga şi Doru Ţuluş şi-au susţinut punctul de vedere în plenul CSM, unde au contestat decizia din 4 iulie a Secţiei pentru procurori a CSM, de revocare din DNA, la solicitarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.
DNA arăta, în cererea de revocare a Mihaielei Moraru Iorga, că "nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate".