Procurorul-şef adjunct Călin Nistor preia conducerea DNA

T.T.
Politică / 8 ianuarie 2019

Călin Nistor (Sursa foto: Twitter)

Călin Nistor (Sursa foto: Twitter)

Actualizare Augustin Lazăr: Anca Jurma şi-a îndeplinit obiectivele asumate

Procurorul general, Augustin Lazăr, le-a adresat, astăzi, în contextul participării la şedinţa de finalizarea a mandatului Ancăi Jurma la şefia DNA, un mesaj procurorilor anticorupţie, spunând că DNA "are resursele umane de expertiză profesională pentru a asigura integritatea, eficienţa şi disciplina instituţională, precum şi de a continua lupta anticorupţie". La şedinţă s-a constatat şi că Jurma şi-a îndeplinit obiectivele asumate, anunţă Ministerul Public.

Potrivit Ministerului Public, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Augustin Lazăr, a participat, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) la o şedinţă ocazionată de finalizarea mandatului de conducere al procurorului şef Anca Jurma.

"Cu acest prilej, s-a constatat că aceasta şi-a îndeplinit obiectivele asumate: asigurarea unui interimat echilibrat, continuarea combaterii fenomenului corupţiei, respectarea normelor procedurale, a standardelor europene în materie şi apărarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor", se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Totodată, în acest cadru, s-a transmis conducerea DNA de la procurorul şef interimar, căruia îi expiră delegarea, către procurorii şefi adjuncţi, conform reglementărilor interne.

(M.I.)

-----

Actualizare Procurorul-şef adjunct al DNA Călin Nistor va asigura conducerea instituţiei, după ce Anca Jurma a anunţat că nu mai doreşte prelungirea mandatului de şef interimar.

Procurorul general Augustin Lazăr a decis să nu mai propună un alt procuror-şef interimar.

Conform reglementărilor interne, la conducerea DNA rămân, în ordine, procurorii-şefi adjuncţi Călin Nistor şi Marius Iacob, a precizat, pentru Agerpres, Augustin Lazăr.

(T.A.)

----

Procurorul general, Augustin Lazăr, a ajuns, astăzi, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a participa la o şedinţă cu reprezentanţii instituţiei după ce Anca Jurma a anunţat, ieri, că nu mai doreşte prelungirea mandatului de şef interimar al DNA.

Potrivit unor oficiali din DNA, şedinţa este programată de la ora 11.00, iar procurorul general trebuie să vină cu o nouă propunere pentru conducerea interimară a DNA.

Procurorul Anca Jurma a renunţat la şefia interimară a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în ziua în care secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) trebuia să discute propunerea de prelungire a delegării sale la conducerea DNA.

Anca Jurma a anunţat, prin intermediul unei scrisori transmise Secţiei pentru procurori a CSM, că nu mai vrea să continue mandatul interimar la conducerea DNA, a anunţat, ieri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb