"Proditerm" Bistriţa ar putea fi salvată de la faliment

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 29 martie 2005

Societatea Proditerm Bistriţa, aflată într-o stare de faliment nedeclarat, ar putea fi salvată de omul de afaceri Emil Iugan, care doreşte să preia partea de producţie a acesteia, informea-ză Rompres.

Iugan, proprietarul grupului de firme MisGrup Anieş, inten-ţionează să utilizeze deşeurile de lemn, în paralel cu energia electrică, pentru producerea energiei termice care este livra-tă consumatorilor din Bistriţa. MisGrup ar dori ca, în viitor, să colecteze deşeurile de lemn din tot judeţul Bistriţa-Năsăud şi să le folosească în acest scop, la fel cum se întîmplă la societăţile de furnizare a energiei termice din Vatra Dornei şi Huedin.

Propunerea lui Emil Iugan va fi analizată de Consiliul Local Bistriţa, unicul acţionar al Proditerm, iar, dacă aceasta este acceptată, societatea ar rămîne doar cu partea de distribuţie şi de încasare a energiei furnizate populaţiei. Un alt avantaj ar fi scăderea preţului gigacaloriei, care ar ajunge la aproximativ 600.000 de lei.

Primarul municipiului Bis-tri-ţa, Vasile Moldovan, a ţinut să precizeze că nu este vorba de o privatizare a societăţii Proditerm, ci de crearea unui parteneriat între MisGrup şi consiliul local, prin care societatea să fie salvată de la faliment.

În acest moment, pierderile societăţii Proditerm, estimate pentru anul în curs, sunt de pes-te 41 de miliarde de lei, în perioada 2000-2004 societatea înregistrînd restanţe de 122 de miliarde de lei. Cele mai mari pierderi sunt înregistrate pe re-ţeaua de distribuţie, care are nevoie urgent de lucrări de investiţii.

Un alt motiv pentru care Proditerm a ajuns într-o stare de faliment nedeclarat, conform raportului auditului Primăriei Bistriţa, este şi scăderea numărului de consumatori, care în acest an este de opt ori mai mic decît cel de la începutul anilor "90.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb