Producţia industrială a Chinei, în continuă creştere

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 septembrie 2005

Tendinţa puternic ascendentă este susţinută de cererea de autoturisme şi oţel

Producţia industrială a Chinei a crescut cu 16% în luna august, în baza cererii de autoturisme şi oţel, în condiţiile în care companii precum "Honda Motor" şi "Baoshan Iron & Steel" şi-au extins activităţile. Creşterea depăşeşte previziunile analiştilor în acest sens, care preconizau o expansiune de 15,7%. În iulie, producţia industrială a Chinei a sporit cu 16,1%. Producţia de autoturisme a Chinei a sporit cu 46% în luna menţionată, iar cea de produse siderurgice a crescut cu 28%. În primele opt luni ale anului în curs, producţia indus-trială a Chinei a crescut cu 16,3%, la 4.400 miliarde de yuani (544 miliarde de dolari).

Expansiunea industrială înregistrată de economia cu cea mai rapidă creştere din lume, îl ajută pe premierul Wen Jiabao să-şi îndeplinească obiectivul de creare a 9 milioane de locuri de muncă în acest an. Economia Chinei a crescut cu peste 9% vreme de opt trimestre consecutiv. Datele oficiale prezentate săptămîna aceasta de autorităţile de la Beijing mai arată că inflaţia a crescut într-un ritm mai încet în luna august, vînzările cu amănuntul se situează pe locul al treilea ca record în istoria ţării, iar exporturile au sporit pînă la nivelul maxim al tuturor timpurilor.

"Creşterea producţiei are la bază cererea mare pentru exporturile Chinei şi intensificarea cheltuielilor de consum pe plan intern", spune Ben Simpfendorfer, economist la "JP Morgan Chase & Co.", sucursala din Hong Kong. În opinia sa, cifrele vor fi mai moderate în ultimul trimestru al anului, din cauza încetinirii creşterii investiţiilor, dar şi a unei "pauze" în evoluţia cererii provenite din SUA. Simpfendorfer preconizează că, pînă la finele anului, creşterea producţiei va fi de 15-16%, în vreme ce specialiştii de la "Goldman Sachs" anticipează o creştere de 14%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb