Profi România: Peste 3 milioane de persoane au beneficiat de 163 de proiecte de CSR

F.D.
Companii / 18 decembrie 2023

Profi România: Peste 3 milioane de persoane au beneficiat de 163 de proiecte de CSR

Reţeaua de magazine Profi demarează astăzi, campania manifest "Cât cântăreşte sufletul" cu scopul de a trece în revistă bilanţul proiectelor de CSR susţinute în 2023 şi să inspire oamenii la implicare activă în domenii cheie - Sănătate, Educaţie, Mediu, Sport, Cultură, Comunităţi, Inovaţie, conform unui comunicat de presă al companiei.

Aceste domenii reflectă cei şapte piloni de responsabilitate socială asumaţi de Profi prin care, doar în 2023, compania a susţinut peste 163 de proiecte derulate în toate judeţele ţării. De susţinerea reţelei în plan financiar, logistic şi prin implicare în voluntariat au beneficiat direct 580.000 de persoane şi indirect alte mai bine de 3 milioane.

"Credem cu tărie că această diversitate de acţiuni completează imaginea unei comunităţi sănătoase. Pentru a construi un viitor sustenabil şi echilibrat, trebuie să ne implicăm în toate aspectele vieţii comunităţii noastre - în educaţia viitoarelor generaţii, în asigurarea accesului la îngrijire medicală de calitate, în protejarea mediului înconjurător şi în promovarea valorilor culturale şi artistice", declară Călin Costinaş, Director General adjunct Profi.

Fiecare proiect din acest an a încercat să răspundă unor nevoi reale ale comunităţilor cărora le-au fost destinate. Printre acestea, se numără Zborul 144 - Asociaţia Blondie, ediţia aniversară Crucea Roşie Română - Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, Adoptă o mamă - Fundaţia Zurli, Ora lui Robert - Asociaţia Ora lui Robert, Lectura este o prioritate - Asociaţia Prietenii Şcolii, Dulăpiorul fermecat - Asociaţia Îngeri pentru suflete, Bucătăria Profi - Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti - PROEDUS, O MARE de bine, parte din programul #Niciolunăfarăfaptăbună - Asociaţia Pastel, Hainele uzate primesc o nouă viaţă - parteneriat cu Federaţia Fliantropia, Campionatul Mondial de Handbal Feminin - Federaţia Română de Handbal, Festivalul Tuberozelor din Hoghilag, JazzX Ediţa XI, Plai Festival 2023 - Centrul Cultural Plai. O parte dintre ele au vizat inovaţia şi tehnologia aduse cât mai aproape de beneficiarii finali, comunităţi locale şi copii, precum:

Containere pentru reciclarea textilelor în peste 60 de locaţii Profi din Hunedoara, Arad şi Timiş

În România aproximativ 3% din deşeurile menajere sunt compuse din textile şi se estimează că mai mult de 1 milion de tone de textile sunt aruncate la gunoi. În parteneriat cu Federaţia Fliantropia, Profi a început în 2023 un proiect dedicat colectării de îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării şi accesorii, prin amplasarea unor containere special amenajate în parcările magazinelor sale, unde pot fi donate articole de îmbrăcăminte pentru comunităţile vulnerabile. Până în prezent, donaţiile pot fi făcute în magazinele Profi selectate din Timiş, Arad şi Hunedoara, urmând ca, în curând, proiectul să fie dezvoltat la nivel naţional. În total s-au amplasat deja 60 de containere pentru colectarea textilelor. Hainele, încălţămintea şi alte produse textile care nu pot fi donate sau refolosite din cauza uzurii vor trece printr-un proces de sortare şi transformare, pentru a evita risipa.

Atelier gastronomic interactiv la Muzeul Copiilor din Bucureşti

Din 11 septembrie, alături de Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti - PROEDUS, Profi a contribuit din suflet la înfiinţarea unui atelier gastronomic interactiv în cadrul Muzeului Copiilor din Bucureşti. În Bucătăria Profi de la Muzeul Copiilor, cei mici explorează universul gastronomiei, experimentează şi se distrează. Bucătăria este complet utilată de Profi cu tot ce este necesar, bănci de lucru, chiuvete, mixere şi mese cu temperatură controlată pentru ca cei mici să prepare cele mai delicioase merinde. În cadrul atelierului, copiii sunt îndrumaţi de un bucătar iscusit care le povesteşte istoria gastronomiei din lumea întreagă, iar apoi aceştia gătesc şi învaţă prin jocuri distractive precum roata alimentelor şi o piramidă a alimentelor, descoperind astfel mai multe despre produse şi alimente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb