Profil de franciză - House Factory, o nouă viziune în tehnologia construcţiilor

Corina Driga
Ziarul BURSA #Companii #Franciză / 12 octombrie 2007

Profil de franciză - House Factory, o nouă viziune în tehnologia construcţiilor

Pentru o afacere este foarte important să poată avea un sediu, chiar un sediu bine pus la punct, a cărui achiziţionare şi amenajare sau construire să nu dureze mult şi nici să nu necesite investiţii mari. De aceea, la mare căutare acum sunt soluţiile ieftine, rapide, dar de calitate. Structurile trebuie să reziste, fie că este vorba de clădiri de birouri sau des­tinate producţiei, fie că este vorba de spaţii de locuit.

House Factory a introdus în România, în 2005 un nou sis­tem de construcţie, pe structuri metalice din oţel. Spre deosebire de alte sisteme similare, sistemul House Factory poate fi folosit pentru aproape orice tip de construcţie, atât rezidenţiala, de afaceri, cât şi comercială; astfel nu se limitează doar la hale de producţie, ci se pot construi şi hoteluri, spitale, şcoli, clinici, clădiri guvernamentale şi case de locuit. Cu acest sis­tem au fost construite de la case de vacanţă de închiriat până la spatii de cazare mari destinate turiştilor, în Europa, proiecte la scară mare de construire de locuinţe, staţiuni, şcoli, centre medicale şi vile de lux. Sistemul are trei componente de bază: sis­temul de podele, sistemul de pereţi şi sistemul de acoperiş. Aceste componente pot fi folosite pentru a crea un număr infinit de planuri de construcţie şi forme ale acoperişului.

Activitatea pe care firma a desfăşurat-o până în prezent include contracte de mică sau mare amploare încheiate şi realizate cu succes, cu rezultate foarte bune şi încurajatoare, cu parteneri din Olanda şi România; contracte aflate în derulare cu parteneri din Germania, Belgia, Grecia, Cipru. Firma este în continuă dezvoltare având în curs un proiect la Braşov, construirea primului Complex Condohotelier "Manta Rezidential" situat în localitatea Săcele, jud. Braşov, precum şi construirea unui Condohotel de lux în Băneasa, Bucureşti.

Oţelul utilizat pentru structuri este un material solid şi reciclabil, avantajos atât pentru constructorii care îl utilizea­ză, cât şi pentru clienţii acestora. Este mai uşor decât lemnul (cu 60-70%), are un preţ stabil pe piaţă, se produc pierderi mult mai reduse în timpul utilizării, conferă linii drepte pereţilor, rezistă în timp, nu se degradează şi necesită doar reparaţii minore, dacă este cazul, este mai sigur în caz de incendiu şi nu este vulnerabil nici la rozătoare, nici la intemperii, infiltraţii sau mucegaiuri, şi nici în caz de cutremur sau de furtuni puternice. De asemenea, fiind mai uşor, există mai puţine probleme legate de fundaţie, ce pot aparea în conexiune cu aşezarea casei.

Succesul acestui sistem şi al modelului i-a convins pe cei de la House Factory că se pretează la francizarea afacerii. De aceea, ei nu s-au limitat doar la a oferi doritorilor posibilitatea de a deveni distribuitori autorizaţi. ci şi, celor care vor, şansa de a conduce propria afacere bazată pe un concept de succes, utilizând un sistem testat şi aprobat în Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă.

În schimbul taxei de intrare în sistem, de 39.000 Euro (plus TVA), francizatul primeşte drept de exclusivitate de operare într-o anumită regiune a ţării, o afacere la cheie, un concept de afacere testat, manuale operaţionale, dreptul de a folosi tehnologia dezvoltată de firmă pentru construcţia de case, dreptul de a utiliza site-ul companiei, www.housefactory.org (House Factory va prezenta datele de contact ale francizatului şi va direcţiona spre el sau ea toate cererile de informaţii provenind din regiunea pentru care are franciza), rapoarte şi ştiri lunare prin care veţi fi informat des­pre situaţia curentă a companiei şi diverse evenimente semnificative (se pune la dis­poziţia francizaţilor şi un forum al distribuitorilor House Factory), acces la o reţea informaţională online, disponibilă la orice ora din orice zi.

In ce priveşte investiţiile, în afară de taxa de franciză, viitorul francizat trebuie să deţină o sumă oarecare pentru amenajarea unităţii unde va desfăşura afacerile şi un capital de start care să susţină afacerea în primele luni până la contractarea unei lucrări. Pentru birou, se poate opta pentru una din cele doua variante: 1. teren minim (20mp) , anexă la casă, investiţie - 20.000 Euro sau 2. expoziţie cu vânzare, birou şi spaţiu locativ, cu posibilitate de extindere, investiţie - 70-80.000 Euro. Este important să se poată pune la dispoziţia celor interesaţi o astfel de construcţie, care să poată fi vizitată de potenţialii clienţi pentru ca aceştia să înţeleagă perfect avantajele sistemului. Aceasta presupune de fapt existenţa unui showroom pentru a se putea vedea diferitele elemente de structură şi pentru a se combate percepţia înrădăcinată conform căreia structurile metalice sunt folosite numai pentru grajduri şi hale.

Obligaţiile financiare continue pe parcursul derulării contractului de franciză sunt: redevenţa, adică 5% din valoarea fiecărui proiect şi taxa de publicitate globală, reprezentând 2% din valoarea proiectului. Francizaţii beneficiază, de asemenea, contra cost, de un program de training pentru personalul angajat. Exclusivitatea pentru un judeţ se acordă în baza unei garanţii şi a atingerii a unui plafon de vânzări prestabilit. De asemenea, pentru facilitarea accesului la resursele de finanţare, House Factory a încheiat convenţii cu opt bănci din Româ­nia, care acordă credite ipotecare. Creditele sunt acordate de către băncile finanţatoare în conformitate cu normele proprii de creditare specifice fiecărei bănci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb