Profit de 107 milioane de lei, în trimestrul al treilea, pentru BRD

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 noiembrie 2010

Guy Poupet, directorul general al BRD: "Mediul economic dificil ne influenţează direct, creşterea nivelului costului net al riscului fiind o consecinţă a deteriorării situaţiei economice generale".

Guy Poupet, directorul general al BRD: "Mediul economic dificil ne influenţează direct, creşterea nivelului costului net al riscului fiind o consecinţă a deteriorării situaţiei economice generale".

BRD - Groupe Société Générale (simbol BRD), a doua bancă după active de pe piaţa locală, a raportat, pentru intervalul iulie-septembrie, un profit net de 107,28 milioane lei, mai puţin de jumătate din câştigul realizat în trimestrul al treilea al anului trecut, de 235 milioane lei. Cu toate acestea, BRD a întrecut cu mult Banca Comercială Română, prima bancă din sistem, care, în perioada iunie - septembrie, a realizat cel mai mic profit din ultimii cinci ani, de numai şase milioane de lei.

Astfel, profitul net cumulat pe primele nouă lună ale anului s-a ridicat la 474,19 milioane de lei (113,34 milioane de euro), în scădere cu 28,17% comparativ cu câştigul consemnat în intervalul similar al anului trecut, de 660,2 milioane de lei.

Guy Poupet, directorul general al BRD, a declarat: "Mediul economic dificil ne influenţează direct, creşterea nivelului costului net al riscului fiind o consecinţă a deteriorării situaţiei economice generale. Cu toate acestea, reuşim în continuare să controlăm strict nivelul cheltuielilor generale, aspect care generează un bun raport cost/venit".

BRD a mai eliberat din provizioane în ultima perioadă, având constituite, la finele lunii septembrie, provizioane de 81,96 milioane de lei, cu 14% mai mici decât cele de la începutul anului, de 95,45 milioane de lei.

În intervalul analizat, banca a înregistrat venituri totale de 13,83 miliarde de lei (3,3 miliarde de euro), cu 6,5% mai mari comparativ cu nivelul din primele nouă luni ale anului trecut. În acelaşi timp, cheltuielile băncii au consemnat un ritm uşor mai alert, urcând cu 8,77%, de la 12,19 miliarde de lei în primele trei trimestre din 2009, la 13,26 miliarde de lei (3,16 miliarde de euro).

Rezultatele BRD au venit după ce "Banca Transilvania" a anunţat pentru T3 un profit de 69,7 milioane lei la nouă luni, în creştere cu 44% faţă de perioada similară din 2009, în timp ce grupul BCR, controlat de Erste, a raportat la nouă luni un profit de 494 milioane lei, în scădere aproape 30% faţă de perioada similară din 2009.

Venitul net bancar a ajuns la 2,652 miliarde de lei (634 milioane euro), cu 5% mai mare decât la finele lui septembrie 2009. Rezultatul brut din exploatare a înregistrat şi el o creştere de 11% faţă de perioada similară a anului trecut, la 1,626 miliarde de lei (389 milioane euro), reflectând o activitate dinamică la nivel operaţional.

Creditele acordate de BRD au crescut cu 3%, cifrându-se la 34,05 miliarde de lei, din care, 16,4 miliarde de lei au reprezentat creditele acordatele persoanelor fizice, iar res-tul de 17,65 miliarde, împrumuturile destinate companiilor.

La finele lunii septembrie, BRD avea constituite depozite de 29,96 miliarde de lei, nivel similar cu cel de la finele primelor nouă luni ale anului trecut.

Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) a fost de 14%, la sfârşitul primelor nouă luni. BRD avea, la sfârşitul lunii septembrie 2010, aproape 2,5 milioane de clienţi.

Activele totale ale băncii s-au ridicat la 47 miliarde lei (11 miliarde euro), la sfârşitul lunii septembrie, fiind în scădere cu 2% faţă de nivelul înregistrat la aceeaşi dată din 2009.

Rezultatele financiare publicate ieri de către instituţia de credit au fost calculate în conformitate cu standardele româneşti de contabilitate (RAS),

Acţiunile băncii au închis şedinţa bursieră de ieri la un preţ de 12,3 lei pe unitate, în scădere cu 0,81%. La această cotaţie, BRD avea o capitalizare de 8,64 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb